Egészen 18 éves koráig focizott. Azt tervezte, hogy élvonalbeli játékos lesz. Tényleg tehetséges kapus volt, a Beveren csapatában védett. Egy sérülés és a kevés játéklehetőség azonban az országúti kerékpár felé terelte.
Meg persze a család. Édesapja Ronald három évig volt profi, de a nagypapája is a legmagasabb szinten tekert. Sógora Glenn D'Hollander, két évig csapattársa volt a Lottoban.
Greg Van Avermaet három győzelemmel fejezte be az 2014-es szezont. Abban a BMC-ben, amely a mezőny egyik legmagasabb költségvetéssel dolgozó csapata, és az elmúlt két idényben csak egy szakaszt nyert a három nagy körversenyen (azt is a tavalyi Vueltán Philippe Gilbert).
Giro d'Italia
Ez történt a Giro harmadik szakaszán
9 ÓRA
"Jövőre újra szeretnék indulni a Touron, de okosabban kell összeállítani a programomat. A tavaszi egynaposok után, sokkal többet kell pihennem".
Pihenés. Az új sportigazgató Valerio Piva, már a télen is ebben látta a BMC versenyzőinek legnagyobb problémáját. Keveset pihentek és túl sokat versenyeztek.

Greg LeMonddal a Touron

Fotó: Eurosport

Ennek megfelelően TVG kihagyta a Kaliforniai kört (a Touron végül 5. lett összetettben), Gilbert pedig az év első két háromhetese mellett, a Flandrián, a Harelbekén és a Gent-Wevelgemen sem állt rajthoz.
Greg Van Avermaet nem futott rossz szezont. Második lett a Flandriai körön (ITT a video), és csapatkapitányként ötödik a ponferradai vb-n. Rangos egynapost viszont még nem tudott nyerni.
"Nincs pánik, csak 29 éves vagyok. Ez a legjobb kor. Bőven van még időm. Nem lehet mindenki Tom Boonen, hogy 25 évesen már világbajnokként tekerjen. Jövőre szeretnék erősebben és intelligensebb versenyezni. Persze ez az évem sem volt gyenge, de egy nagy győzelem tette volna igazán tökéletessé". 
Tudtátok?!?A BMC 30 győzelemmel fejezte be a 2014-es szezont. Ezzel a hatodik lett a csapatversenyben. Az idei háromheteseken a Skyhoz hasonlóan nyeretlen amerikai együttes, 32 győzelemmel maradt el az első helyen záró Omega mögött.
Giro d'Italia
Hazaért egy szökés, van der Hoorn nyerte a Giro 3. szakaszát
10 ÓRA
Giro d'Italia
Landa: „Agresszív és harcos Mikel leszek”
17 ÓRA