Pedig ez történt, a 2021-es Flandria végén teljesen egyételmű helyzetet láthattunk: a két legerősebb versenyző hajrázhatott a győzelemért. A címvédő van der Poel és az E3-at megnyerő Asgreen. Van Aert leszakadt, Alaphilippe leszakadt, ideális helyzet a verseny egyik nagy esélyese számára. Mert ki fogadott volna arra 1 kilométerrel a cél előtt, a durva paterberges támadása után, hogy van der Poel nem viszi el a sprintet?

Kasper Asgreen a dobogón

Fotó: AFP

Például Kasper Asgreen, aki egy kisebb bukást leszámítva tökéletes versenyt futott, és a hajrában három alkalommal is betámadta a sort (MVDP-vel együtt). Kettőjük közül papíron, a holland versenyző a gyorsabb, de ma Asgreen jobban bírta a végét.
Olympic Games
Azt hitte, olimpiai bajnok lett a második helyen célba érő kerékpáros
4 ÓRÁJA
„Egy erősebb sráctól kaptam ki, és bár csalódott vagyok, ezt el kell ismernem. Kasper mert versenyt csinálni, bátran támadott, végig éreztem rajta, hogy kiváló formában van” – mondta van der Poel, aki nagyon közel volt ahhoz, hogy Cancellara (2014) után újra címvédést láthassunk a Flandrián.
Asgreen pedig eddig is nagyon megbecsült és magasra értékelt tagja volt a mezőnynek, de ezzel a mai sikerrel újra szintre kerül. Újabb nagy egynapos, és neki köszönhetően újabb Quick-Step győzelem.
„Egész nap jól voltam, miért ne bíztam volna a sprintemben? – tette fel a költői kérdést a befutó után a dán versenyző, aki 2019-es második helye után ma megnyerte a Flandriát, és ezzel megszerezte pályafutása első nagy klasszikusát.
Olympic Games
Azt hitte megnyerte az olimpiát, pedig csak másodikként zárt a holland biciklis
7 ÓRÁJA
Olympic Games
Hatalmas meglepetés, szökésből elért osztrák győzelem a női mezőnyversenyben
7 ÓRÁJA