Pedig ez történt, a 2021-es Flandria végén teljesen egyételmű helyzetet láthattunk: a két legerősebb versenyző hajrázhatott a győzelemért. A címvédő van der Poel és az E3-at megnyerő Asgreen. Van Aert leszakadt, Alaphilippe leszakadt, ideális helyzet a verseny egyik nagy esélyese számára. Mert ki fogadott volna arra 1 kilométerrel a cél előtt, a durva paterberges támadása után, hogy van der Poel nem viszi el a sprintet?

Kasper Asgreen a dobogón

Fotó: AFP

Például Kasper Asgreen, aki egy kisebb bukást leszámítva tökéletes versenyt futott, és a hajrában három alkalommal is betámadta a sort (MVDP-vel együtt). Kettőjük közül papíron, a holland versenyző a gyorsabb, de ma Asgreen jobban bírta a végét.
Kerékpár
Van der Poel erődemonstrációval tért vissza, Pidcock versenye drámaian ért véget
EGY NAPJA
„Egy erősebb sráctól kaptam ki, és bár csalódott vagyok, ezt el kell ismernem. Kasper mert versenyt csinálni, bátran támadott, végig éreztem rajta, hogy kiváló formában van” – mondta van der Poel, aki nagyon közel volt ahhoz, hogy Cancellara (2014) után újra címvédést láthassunk a Flandrián.
Asgreen pedig eddig is nagyon megbecsült és magasra értékelt tagja volt a mezőnynek, de ezzel a mai sikerrel újra szintre kerül. Újabb nagy egynapos, és neki köszönhetően újabb Quick-Step győzelem.
„Egész nap jól voltam, miért ne bíztam volna a sprintemben? – tette fel a költői kérdést a befutó után a dán versenyző, aki 2019-es második helye után ma megnyerte a Flandriát, és ezzel megszerezte pályafutása első nagy klasszikusát.
Kerékpár
Sár, bukások, Pieterse - újabb epikus dagonya a világkupában
TEGNAP - 11:17
Tour de France
„A Tourt szívesen törölném az agyamból” – Enric Mas mélyről jött vissza a Vuelta-dobogóra
TEGNAP - 17:18