Ha Remco Evenepoel, és az utóbbi időben Wout van Aert kapcsán rendre előkerül a Merckx-re nem véletlenül ráaggatott ’Kannibál’ jelző, akkor előbb utóbb Tadej Pogacart is betalálhatjuk ezzel. Mert mit is nyert idén? Pontosabban, mit nem nyert?

Hisz két nagy klasszikus mellett, volt egyhetes győzelme, megvédte a címét a Touron, érmet szerzett az olimpián, és októberre sem fogyott el. Az 1972-es Eddy Merckx után ő az első, aki Liége-t, sárga trikót, és Lombardiát nyert egy szezonban.
„Tadej az olimpia után fokozatosan egyre jobb és jobb lett. Voltak hullámvölgyei, de láttad rajta, hogy fejlődik” – meséli az UAE sportigazgatója, Allan Peiper, aki a Roubaix-n búcsúzott a csapattól, hisz jövőre már nem lesz ott a mezőnyben.
Kerékpár
Pogacar: „Ezt a Tourt nagyon gyorsan el lehet veszíteni”
15/10/2021 10:25
„Tudjátok mitől olyan különleges? Mert simán csak imád tekerni. Ő akkor boldog, ha versenyezhet. Ráadásul olyan helyeken is elindul, ahol alapból semmi keresnivalója nem lenne. Elment az időfutam-világbajnokságra, bevállalta a Strade Bianchét, vagyis olyan versenyeket, ahol azért messze nem ő a legesélyesebb. De a Tour előtt például ragaszkodott a szlovén körhöz, Baszkföldön pedig mindent megtett azért, hogy McNulty-t győzelemhez segítse. Hát, ilyen srác ez a Tadej. Ültesd fel a kerékpárjára, és máris mosolyogni kezd. Ez teszi őt olyan szerethetővé, és épp ezért nem érzékeny a stresszre meg a nyomásra. Csak örül annak, hogy ha valamelyik versenyen rajthoz állhat. És egyáltalán nem fél a vereségtől. Nem zavarja az egója, hisz nincs is neki.”

Tadej Pogacar

Fotó: AFP

A kerékpársportból 45 év után távozó – és egyébként a rákkal küzdő - Peiper elmondta, Pogacar a hétköznapok során igazi profi, mindig pontosan elvégzi az előírt edzésmunkát, kivételesen gyorsan regenerálódik, és egyáltalán nincs rápörögve a wattokra.
„Tavaly se véletlenül vette le a wattmérőjét a Tour időfutamán, nem érdekelték a számok. Csak simán nyomni akarta. Biztos vagyok benne, hogy a Lombardián is a lábaira hallgatott, nem pedig a kijelzőjét nézte. Szórakozásnak fogja fel a versenyzést, egyfajta játéknak. És pont ettől ennyire eredményes.”
Kerékpár
Pogačar nyerte a Lombardiát, Valter Attila a 12. helyen!
10/10/2021 14:27
Országúti Világbajnokság
Van Aert: „Kicsit kezd sok lenni az ezüstérmekből”
20/09/2021 16:07