Új név, új főszponzor, komoly célok, ennek megfelelően kellően erős versenyprogram és a nagy álom, ami a Giro meghívó lenne. Miközben az Eolo-Kometa versenyzői - így Fetter Erik és Dina Marci is - az új szezonra, és az idénynyitó valenciai körre készülnek, Ivan Basso megfogalmazta a már olasz licensszel versenyző csapat idei céljait. 


"Legalább tíz győzelemig szeretnénk eljutni, és a lehető legtöbb World Tour versenyen akarunk rajthoz állni. A közös munka három éve indult, de most tudtunk egy akkorát lépni előre, hogy igazán komoly terveink lehetnek" - mondta Basso. "Ennek megfelelően alakítottuk ki a keretet, csak az alapfilozófiánkat teljes egészében megértő versenyzőket igazoltunk. Hiába vagyunk pro-konti csapat, maradunk az utánpótlásnevelésnél és főleg a fiataloknak szeretnénk lehetőséget adni. Közben pedig bízunk abban, hogy lesz esélyünk a Giróra. Ahol nem csak azért szeretnénk indulni, hogy megmutassuk a mezünket a tv-ben. Többre vagyunk képesek annál, hogy csak simán megszökjünk minden szakasz elején."
Ha minden jól megy az Eolo-Kometa versenyzői Valenciában (02.03) kezdik az idényt, aztán jön az Andalúz kör, majd az olasz szezonnyitó, a Trofeo Laigueglia. Az UAE Tour viszont még kérdéses, bár minden esély megvan rá (hisz az is RCS Sport szervezés).
Giro d'Italia
Valter Attila: "Nem gondoltam, hogy ilyen harc lesz a győzelemért"
11 ÓRÁJA
"Szeretnék ebben a nehéz időszakban is példát mutatni az olasz vállalkozóknak azzal, hogy kiállok a csapat mellett, és pénzt fektetek a kerékpársportba" - mondta Luca Spada, az Eolo tulajdonosa, aki a következő 3 évben 10 millió eurót tesz a csapatába.
"Tudom, hogy nem könnyű mostanság, de aki tud és akar, továbbra is adhat pénzt a sportra. Ettől az évtől kezdve mi támogatóként ott leszünk a Strade Bianche és a Sanremo mellett is, miközben az Eolo-Kometában a jövő nagy versenyzőit keressük."
És akkor jöjjön ismét Ivan Basso, aki a csapatbemutatón egyrészt bedobta a 24 csapatos Giro ötletét, másrészt az Eolo-Kometa két magyar versenyzőjéről, és a keret egyik nagy olasz tehetségéről, Alessandro Fancelluról is beszélt.

Eri78UhWMAYshC-.jpg

Fotó: Eurosport

Dina Marci: "Egy nagyon jó versenyző, azonban meg kell tanulnia hinni magában. Néha túlságosan is szenved a rá nehezedő nyomástól, és akkor nem tudja hozni azt az eredményt, ami amúgy benne lenne a lábában."
Fetter Erik: "Erik kifejezetten tehetséges kerékpáros, aki már most készen áll arra, hogy megfeleljen a magas elvárásoknak. Feltűnő, hogy ennyire fiatalon, milyen jól megy a rutinosabb, sokat látott versenyzők ellen."
Alessandro Fancellu: "Igazi hegyimenő, napjaink egyik legnagyobb olasz tehetsége. Született versenyző, egy valódi győztes alkat, aki idővel a háromheteseken alkothat nagyot. Tényleg benne van, hogy ő legyen a következő Nibali, akit már olyan rég keresünk."
Az Eolo-Kometa 2021-es kerete
Versenyzők: Edward Ravasi, Manuel Belletti, Luca Pacioni, Mattia Frapporti, Francesco Gavazzi, Vincenzo Albanese, Luca Wackermann, Lorenzo Fortunato, Alessandro Fancellu, Davide Bais, Samuele Rivi, Dina Márton, Fetter Erik, Sergio Garcia Gonzalez, Arturo Gravalos, Alejandro Ropero, Diego Pablo Sevilla, Daniel Viegas, John Archibald, Mark Christian.
General manager: Ivan Basso
Sportigazgatók: Dario Andriotto, Jesus Hernandez, Sean Yates, Stefano Zanatta
Gazzetta, Tuttobiciweb
Giro d'Italia
Valter Attila: "Nem gondoltam, hogy ilyen harc lesz a győzelemért"
11 ÓRÁJA
Giro d'Italia
Valter Attila 4. helyének krónikája: hősies küzdelem, drámai végjáték - összefoglaló
12 ÓRÁJA