A várakozások és a reménykedés ellenére egy újabb sikertelen hétvégén van túl James Nash és a Team Aon. Már a szabadedzéseken is látszott, hogy Suzukában sem lesz könnyű pontot szerezni a Ford Focuszal, ám a top12 kis szerencsével elérhetőnek tűnt. A szegény embert azonban a WTCC-ben is húzza az ág, a csapat mindkét autóban motort cserélt, - egyelőre nem árulták el, miért - így Nash, és csapattársa, Tom Chilton is a mezőny végéről volt kénytelen rajtolni.
Ennek tudatában már-már sikernek kell tekinteni, hogy Nash mindkét futamon javított rajtpozíciójához képest. Az elsőn nem is keveset, a 21. helyről indulva 15.-ként zárt, a másodikon pedig a 19. pozícióból startolt, és a 16. helyen intették le. A brit pilóta valószínűleg egyedül több előzést mutatott be, mint a komplett mezőny együttvéve, de ez is kevés volt a pontszerzéshez.
"Az első versenyemet nagyon elrontotta, hogy a sor végéről kellett indulnom, mert motort cseréltünk az autóban. Ha jobb helyről rajtolhattam volna, talán a második futamon lett volna esélyem a pontszerzésre. Sajnos nem sikerült az autót a kedvem szerint beállítani, és ez befolyásolta az időmérős teljesítményemet, különösen a második szektorban, ahol nagyon kanyargós a pálya. Minden megpróbáltam, hogy kihozzam a maximumot a kocsiból, de most le kell ülnünk, át kell néznünk az adatokat, hogy találjunk valamit, amivel gyorsulhatunk" - mondta Nash.
Kerékpár
Itt a pillanat amit vártál, Valter Attila fehér trikóban a dobogón.
7 PERC
"A két versenyen rengeteg dolog történt körülöttem, az egyik pillanatban támadtam valakit, a másikban már védekeznem kellett. Remélem, hogy Kínában végre előrébb tudok kerülni, mert a csapatnak és nekem sem az a tervem, hogy a mezőny végében kullogjunk."
Nash utoljára a Salzburgringen, a második futamon tudott pontot szerezni, amikor 10.-ként ért célba, azóta egy 14. helyezés volt a legjobb eredménye, Brazíliában. Csapattársa, Chilton még rosszabbul áll, ő a szlovákiairingi második futam óta nem tudott bekerülni a legjobb 10-be. A Q2-be utoljára a Hungaroringen járt fordos pilóta.
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: WTCC Media
Giro d'Italia
Valter Attila: „Ebből a szakaszból erőt lehet meríteni a folytatásra”
41 PERC
Kerékpár
Ez történt a Giro 4. szakaszán
13 ÓRA