Tom Pidcock a Tour du Var háromnapos versenyen mutatkozik be a profik között az Ineos csapatában. A 21 éves brit versenyző alig várja, hogy aktív részese legyen a Dave Brailsford által szorgalmazott új versenystratégiának.


Pidcock szerint az Ineos kerékpárosai között nagyon sok az agresszív felfogású versenyző, akik jól passzolnak majd abba az új vagány stílusba, amit a csapatvezetés Tao Geoghegan Hart tavalyi Giro-győzelmén felbuzdulva készül megvalósítani. Újoncként persze azzal sincs problémája, ha a vonatban kell tekernie.
"Teljesen rendben van, ha a vonatban tekerek" - mondta Pidcock The Telegraph munkatársának. "Ugyanakkor ők tisztában vannak azzal, hogy én hogy akarok versenyezni. Versenystratégiát akarnak váltani, amit én örömmel hallok. Ott vannak a háromhetes-menők, de ott van sok agresszív stílusú versenyző is, mint például Ethan Hayter és én, akikkel remek csapatot alkotunk. Ránk van szüksége a csapatnak ahhoz, hogy a klasszikusokon is sikeres lehessen."
Kerékpár
Vermeersch az első hivatalos gravel-világbajnok, Oss ezüstérmes
12 ÓRÁJA
Már régóta sejthető volt, hogy Pidcock az Ineoshoz kerül majd. Tudja, hogy ez a világ egyik legjobb csapata, ugyanakkor mivel nincs híján az önbizalomnak, biztos abban, hogy gyorsan beilleszkedik és helytáll a legfontosabb versenyeken is. 
"Végre részt vehetek azokon a versenyeken, melyekről mindig is álmodtam. Nagyon izgatott vagyok, eddig visszatartottak U23-ban, de boldog vagyok, hogy végre előreléphettem. Úgy gondolom, készen állok a versenyzésre, és igen, úgy gondolom, már az idén nyerhetek egy-két versenyt."
Pidcock elég komoly eredménysorral rendelkezik a korosztályos versenyekről, ráadásul különböző szakágakban. Cyclocrossban és montiban junior és U23-as világbajnok, 2019-ben megnyerte a fiatalok számára kiírt Roubaix-t, tavaly pedig győzött a Baby Girón. 

Tom Pidcock

Fotó: Eurosport

Az idei versenynaptárában szerepel jó néhány rangos tavaszi egynapos úgy, mint az Omloop, a Kuurne, a Strade Bianche, a Fléche Wallonne és a Liége. Ezután azonban montira vált, hogy felkészüljön az olimpiára. Tokió után visszatér az országútra, és a tervek szerint az idei Vuelta lesz élete első háromhetese. A nagy Roubaix valószínűleg kimarad idén, pedig már nagyon várja, hogy a 2018-as győztes Peter Sagan ellen versenyezzen. 
"Az első évben még nem lehet mindent, egy kicsit építkezni kell. Az biztos, hogy nagyon menő lesz majd Sagan ellen versenyezni, ő a sportág egyik legnagyobbja, sőt ő a legnagyobb. Persze neki valószínűleg fogalma sincs arról, hogy én ki vagyok."
Bár úgy gondolja, már első profi évében jól fog menni, nem érzi a nyomást, hogy másolnia kellene Pogacar és Evenepoel újoncként elért sikereit. Szerinte az egész karrier fog számítani, nem az első év. 
"Nem akarok belefolyni abba a játékba, hogy minél fiatalabban, minél nagyobb eredményeket érjek el. Csak az számít majd, amikor a pályafutásom végén visszatekintek a sikereimre. Világbajnok akarok lenni, az a legnagyobb dolog a számomra. Azt nem tudom még, hogy rámegyek-e a Tourra, de a vb-t mindenképp meg akarom nyerni."
cyclingnews
Tour de France
„Thomas példája segít, hogy higgyek magamban” – Froome úgy érzi, lehet még egy nagy dobása
12 ÓRÁJA
Kerékpár
Ismersz olyan színházat, ahol a színészek fizetnek a fellépésért? – Megugrottak a csapatok költségei
TEGNAP - 17:57