Contador és Valverde.
Hogy miért lesz nagyon jó a vasárnapi Lombard körverseny?
Hát miattuk!
Tour de France
Lefevere: "Nagyon szomorú, hogy harmincévesen valaki nem képes megmondani az igazat"
EGY ÓRÁJA
Az olaszok helyett, várhatóan ők lesznek a főszereplői az év utolsó rangos egynaposának.
Egyáltalán emlékszik még valaki, mikor született utoljára hazai győzelem a Lombardián? Igen, igen. 2008 és Damiano Cunego. Azóta olasz versenyző csak egyszer - 2010-ben Scarponi - állt dobogón.
Szóval Alberto Contador és Alejandro Valverde. 
Egyikük egy tökéletes Vueltáról, másikuk friss apukaként (Valverde kislánya Natalia, kedden született), újabb világbajnoki bronzérem birtokában érkezik Olaszországba. A formával egyik oldalon sincs baj, Contador épp a Lombard (és persze a Pekingi) kör miatt mondta le a világbajnoki részvételt. Persze, a pálya sem volt ideális számára. Hogy mennyire akart vagy nem akart segíteni a többieknek, azt most inkább hagyjuk. A szerdai Milano-Torinón mindenesetre jól ment, és egyértelmű szándéka megnyerni a 2014-es World Tour szezont. A legnagyobb ellenfél? Hát persze, hogy Valverde.
A két spanyol között pillanatnyilag 14 pont a differencia (Alberto javára), a vasárnapi győzelemért pedig 100 pont jár.

Contador vs Valverde a 2014-es Vueltán.

Fotó: Eurosport

Valverdét nyilván motiválja a világbajnoki "kudarc". Már ha az újabb - sorozatban a harmadik - bronzérmet annak nevezhetjük. Mondjuk, tíz vb-t hat éremmel zárni, elég jó teljesítmény.
Contador az emlékezetes Vuelta után, most reális eséllyel pályázik egy rangos egynapos megnyerésére, márpedig ő a 2012-es Milano-Torino óta ilyen versenyen nem volt első. Ráadásul kellően erős csapatot is kapott maga mellé: Zaugg a jó barát Jesús Hernández, és a visszatérő Kreuziger is őt segíti.
Joaquim Rodríguez? Nem felejtettük el.
Ha valakivel, akkor talán vele kell a leginkább számolni. Az előző két Lombard kört megnyerte, és ez az egyik kedvenc versenye.
A friss világbajnok Kwiatkowskiról, a korábbi kétszeres győztes Gilbertről, az utolsó Belkines versenyére készülő Mollemáról, Aruról vagy Rui Costáról még szót sem ejtettünk.
Ez tényleg nagyon jónak ígérkezik!
Vendégünk lesz Szeghalmi Bálint!
A Tour de France 15. szakaszához hasonlóan, vasárnap is vendégünk lesz a Lampre korábbi versenyzője Szeghalmi Bálint. Nyugodtan kérdezzetek tőle!
Tour de France
Öt kritikus szakasz, ahol eldőlhet a 2021-es Tour
18 ÓRÁJA
Kerékpár
Cycling Show: Az Eolo Kometa drámai bemutatkozása a Giro d'Italián
EGY NAPJA