Még az előző héten Elia Viviani nyerte a Cholet - Pays de la Loire 1.1-es francia versenyt, eredetileg Jon Aberasturi és Nacer Bouhanni előtt. De az Arkea sprinterét kizárták, méghozzá azért, mert majdnem teljesen felkente a kordonra az FDJ brit versenyzőjét, Jake Stewartot.
A 21 éves Stewartnak csodával határos módon sikerült kerékpáron maradnia, de eltört a keze, az incidenst pedig a verseny zsűrijéhez hasonlóan az UCI sem nézte jó szemmel – ha a Groenewegen-Jakobsen bukás óta az állítólagosan többszörözött erővel odafigyelő Fegyelmi Bizottság úgy dönt, Bouhannira eltiltás várhat.
.
Tour de France
„A Tourt szívesen törölném az agyamból” – Enric Mas mélyről jött vissza a Vuelta-dobogóra
5 ÓRÁJA
A brit kerékpáros egy interjúban elmondta, lepörgött a szemei előtt élete filmje, amikor Bouhanni kiszorította őt, amire az eleinte még heves bocsánatkérésekkel esedező francia sajátosan reagált.

Cholet Pays de La Loire  befutó

„Ha így érzi, felejtse el a sprintelést! Csak ezt tudom neki javasolni, annak ellenére, hogy fiatal, és reményeim szerint még sokáig ott lesz a hajráknál. Nem gengszter, hanem sportember vagyok, aki néhány hónapja apuka – már csak ezért sem vállalnék ekkora kockázatot tudatosan. Nyerni akartam, rossz vége lett, de szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem történt katasztrófa.
Mondhatnak rólam bármit: azt, hogy kockázatot vállalok, azt, hogy nem adom könnyen a pozíciót, tarthatnak agresszívnak vagy épp annak a versenyzőnek, aki tényleg mindent megtesz a sikerért, de hogy valakit direkt felkenjek a kordonra, valakinek direkt sérülést okozzak, azaz kockáztassam az ő életét és a sajátomat is… ez teljes őrültség.”
Bouhanni az eset óta egyébként több fenyegetést és sértő üzenetet is kapott, rasszizmus miatt pedig feljelentést fog tenni a francia rendőrségnél a „bántalmazóival” szemben.
forrás: Cyclingweekly
Kerékpár
„A szíve egy hegyimenőé, a megindulása egy sprinteré” – Bini Girmay számára határ a csillagos ég
12 ÓRÁJA
Kerékpár
Pogačar: „Nagyon jó lenne újra Bernal ellen versenyezni”
TEGNAP - 17:30