Jó, a cím kissé talán túlzás. Hiszen miért ne próbálhatná meg a következő évben.
Saját maga jelentette ki, hogy a vasárnapi eredmény nem befolyásolná érdemben a jövőjét.
De a pálya kellően gyors, teljesen más mint a firenzei volt, szóval fekszik neki.
Kerékpár
Pinot: „Csak akkor megyek a Giróra, ha 100%-os leszek”
14 ÓRA
Annyira motivált, hogy a nyugodt felkészülés érdekében még az egyéni időfutamon sem állt rajthoz. Mondjuk, négy világbajnoki (és egy olimpiai) arany fényében ezt nyugodtan megtehette.
Fabian Cancellara kis túlzással eddig mindent megnyert a 2001 óta tartó profi pályafutása során. Kivéve a világbajnoki mezőnyversenyt.
"Kár lenne tagadni, nagyon elszánt vagyok. Ha világbajnok leszel, új lehetőségek nyílnak meg előtted. Máshogy néznek rád az emberek, kiharcolsz magadnak egyfajta rangot, és olyan témákról is beszélhetsz, melyekről korábban talán nem tudtál."
Három Roubaix, három Flandria és egy Milan-Sanremo győzelem után Cancellara még mindig elképesztően motivált. Ő is érzi, az utolsó lehetőségek egyike következik.

Áprilisban megnyerte a Flandriai kört, tavaly 10. volt a világbajnoki mezőnyversenyen. Cancellara holnap megszerezheti pályafutása első vb aranyát

Fotó: Eurosport

Mit gondolsz a pályáról?
Sokszor láttam már. Kemény, de gyors. Teljesen más, mint a firenzei volt. Taktikailag elmondhatatlanul nehéz, sok kis részletből állhat majd össze egy tökéletes verseny. Az időjárásnak komoly szerepe lehet.
Olasz származású vagy (Cancellara apukája Donato, egy Potenza közeli kisvárosban született, a kis Fabian viszont már Svájcban), a szövetségi kapitányotok Luca Guercilena szintén olasz. Svájc viszont csak három versenyzővel indulhat...
A nagyok 9 fős csapatot indítanak, nekem két társam lesz. Az UCI mostani döntését nem tartom igazságosnak, hisz Matthias Frank pontjait nem kaptuk meg. A helyzetünk nehéz, Wyss és Albasini formája viszont tökéletes. Kevesen vagyunk, egész nap figyelnünk kell, be kell osztani az energiát, felesleges dolgokra nem szabad ugranunk. Jól kell pozícionálni magunkat, néha más csapatok segítségét is igénybe kell vennünk.
A legnagyobb ellenfelek?
Hát, sokan vannak. Szerintem Valverdének nagyon fekszik a pálya. Az olaszoktól tartok. Fiatal a csapatuk, ők biztosan készülnek valami extrával. De a spanyolok és a belgák is irányítani szeretnének majd.
Mennyire függ a jövőd a vasárnapi mezőnyverseny végeredményétől?
A folytatás és a vb két külön dolog. Bár, ha aranyat szerzek elképzelhető a változás. Pozitív értelemben.
Az egy órás világcsúcs?
Na, ez az amiről nem beszélek. A téma nálam most a no comment kategória. Tudnék róla mesélni, de inkább nem teszem.
Vasárnap élő elemzés!
Az országúti világbajnokság történéseivel, és elsősorban a mezőnyversennyel foglalkozunk a vasárnapi befutó után a Tour de France során már megszokott rendszerben.
Vuelta a Valencia
Enric Mas nyerte a 3. szakaszt a valenciai körön
20 ÓRA
Kerékpár
„Engem megöl, ha nagy rajtam a nyomás, más meg imádja”
TEGNAP 07:40