"Nem ez volt a legerősebb szezonom, de nem panaszkodom. Most már legalább elmondhatom magamról, hogy tényleg egy komplett versenyző vagyok."

Peter Sagan tényleg nem futott - magához képest - ütős idényt, de ezt ő is elismeri. Októberben viszont lenyomta pályafutása első Giróját, ahol négy alkalommal ugyan második lett, de egy emlékezetes győzelmet csak összehozott.

Ami azt jelenti, hogy 9 Tour- és 4 Vuelta-szakaszgyőzelem után már a Girót is kipipálhatta, ráadásul az olasz körnek köszönhetően olyan helyeken járt, ahol korábban soha. És ez Sagannál nem egy utolsó szempont.
"Nem nagyon voltam még Dél-Olaszországban. Most viszont bejártuk Szicíliát, láttam az abruzzói Nemzeti Park egy részét, Palermóban pedig végre ettem arancinit, amit bármilyen fura, de még soha nem kóstoltam."
Olympic Games
Roglic nyerte az olimpiai időfutamot
EGY ÓRÁJA
Sagannál ezek is fontos szempontok, és ki tudja, ha normális évünk van, akkor most könnyen lehet, hogy a gulyást említi. De mi a helyzet azzal a 130 kilométeres szökéssel? 

000_8R79JU.jpg

Fotó: Eurosport

"Amire leginkább emlékszem, az a lábaimban érzett fájdalom, a másnapi ébredést követően jött elő."
Ez nyilván a humoros megközelítése a dolgoknak, de az a győzelem tényleg komolyra sikerült, főleg azok után, hogy mennyi támadást kapott a sok második hely miatt. Hát igen, akitől megszokják a jó eredményeket, egy gyengébb időszak után gyorsan szembesül a kritikákkal. 
Bár Sagan van már annyira rutinos, hogy ne az újságírók meg a szurkolók véleményére alapozzon. 
"Összességében élveztem az évet, bár nem ez volt a legerősebb szezonom. Viszont nem panaszkodom, mert a Giro miatt legalább már elmondhatom magamról, hogy tényleg egy komplett versenyző lettem."
Sagan: "Én nem változtam, és egy pillanatra sem tűntem el" | Eurosport
"Hiányzott már, nagyon jönni akartam, és mostantól tényleg elmondhatom: teljes lett a pályafutásom." Peter Sagan előző vasárnap befejezte a Girót, ahol 9 Tour és 4 Vuelta-részvétel után végre először indulhatott. A ponttrikót ugyan nem szerezte meg, de volt egy elég látványosan megnyert szakasza, így már mindhárom nagy körversenyről van legalább egy győzelme.
Sagan ezekben a napokban Zsolnán, a szüleinél lazít, ami rá is fér, hisz ritkán látogat haza. 
"Talán az elmúlt 7 év során nem töltöttem el két hétnél többet itthon. Nagyon jó olyan egyszerű dolgokat csinálni, mint összefutni a régi haverokkal, vagy kimenni az erdőbe montizni."
Esetleg nézni egy kis MMA-t.
"Conor McGregor nagy kedvencem, imádom a stílusát, nemrég láttam az életéről szóló dokumentumfilmet. Nagyon bejött, eszembe is jutott, hogy rólam is lehetne majd csinálni egy hasonlót. Szerinem már összejött hozzá a kellő mennyiségégű filmkocka."
Gazzetta
Olympic Games
Szlovén arany az időfutamon, Roglic egy percet adott Dumoulinnek
EGY ÓRÁJA
Kerékpár
Szlovén arany az időfutamon, Roglic egy percet adott Dumoulinnek
2 ÓRÁJA