Azt már rég óta tudjuk, hogy az Astana fő versenye 2014-ben a Tour de France lesz. Vincenzo Nibali az idei Giro győzelme és Vuelta második helye után, jövőre megpróbálja megnyerni a francia körversenyt. Ebben lehet segítségére - a kiválóan megerősített csapat mellett - Jakob Fuglsang.

6731431-bt.jpg

Fotó: Eurosport

Mint egy igazi segítő. Úgy nyilatkozott a 28 éves Jakob Fuglsang saját maga és csapata jövő évi terviről. Pedig az idei Tour 7. helyezettje a következő szezon első nagy háromhetesén, akár a végső győzelemért is harcba szállhatna.
Tour of the Alps
Dina Marci angolul nyilatkozott az Eurosportnak az Alps 4. szakasza után
2 ÓRA
„November végén ülünk össze, és beszéljük át az Astana vezetőivel a 2014-es programot. Azt simán elképzelhetőnek tartom, hogy két körversenyen is elindulhatok. A Giro mellett a Touron vár rám komoly szerep. Mindenki tudja, hogy Vincenzo szeretné megnyerni a sárga trikót, és nekem majd őt kell segítenem. De az is elképzelhető, hogy előtte már a Giro d’Italián lehetőséget kapok. Tudom, hogy a lehető legerősebb csapattal kell kiállnunk Froome ellen, szóval minden lényeges kérdésben a sportigazgatók döntenek. Ha hívnak, nekem készen kell állnom” – nyilatkozta Fuglsang.
Bár az Astana november végi csapatértekezletét megelőzően csak találgatni lehet, mégis érdekes kérdéseket vethet fel a dán versenyző esetleges Giro részvétele. Már csak azért is, mert olasz sajtóinformációk szerint Fabio Aru lesz a csapat első számú embere májusban. Persze, az sem zárható ki, hogy az Astana két kapitánnyal érkezik Olaszországba. Láttuk már hasonlót, legutóbb a Vueltán. Gondoljunk csak a Sky (Uran+Henao) felállására. A Fuglsang- kérdésben biztosan Vinokurov és Martinelli mondja ki a végső szót. Amennyiben túl kockázatosnak ítélik meg a dán versenyző Giro részvételét, nem fogják elindítani. Az Astana kerete mindenesetre erős, még akkor is ha Pellizottira május előtt nem lehet számíthatnak. Ugyanakkor nem lenne rossz megnézni az év első háromhetesén Froome és Nibali két fő segítőjének összecsapását. A Sky ugyanis már régen döntött: náluk Porte lesz az első számú ember a Giro d’Italián.   

Vuelta_2013_8_etape_Jakob_Fuglsang.jpg

Fotó: Eurosport

Fuglsang 2013-ban:
83 versenynap
13.200 kilométer
4. hely összetettben a Critérium du Dauphinén
7. hely összetettben a Tour de France-on
Egy szakaszgyőzelem: Vuelta csapatidőfutam
Tour of the Alps
Dina Márton hegyi trikós az Alps-on, Bilbao nyerte a 4. szakaszt
3 ÓRA
Kerékpár
Egy fiú a traktorról, aki ha a tekerésre koncentrál, nagy dolgokra képes
6 ÓRA