Nem lehet könnyű ilyen vezetéknévvel. És főleg nem lehet könnyű megfelelni az elvárásoknak, ilyen bemutatkozó szezont követően. Az egész családja szorosan kötődik az országúti kerékpárhoz: nagybátyja Francesco, minden idők legtöbb győzelemmel rendelkező olasz versenyzője. Édesapja Diego, 3 évig volt profi. Moreno Moserről van szó, akit a közelmúltban legalább annyi kritika ért, mint a Milan játékosát Mario Balotellit.

Moser-WEB-748x434.jpg

Fotó: Eurosport

Moreno Moser márciusban megnyerte a Strade Bianche olasz egynapost
Tour de France
Bennett nem, Cavendish viszont ott lesz a Touron!
2 ÓRÁJA
Fantasztikusan kezdett. Első profi évében rögtön 5 győzelmet szerzett (megnyerte a 2012-es Trofeo Laiguegliát) és bekerült az olasz válogatott világbajnoki keretébe. Az idei szezon elején győzött a Strade Bianche egynaposon, majd élete első Tourján harmadik lett a dupla Alpe d’Huez-es szakaszon. Az év második fele azonban gyengébben sikerült, így megérkeztek a menetrendszerű kritikák.
Sokan úgy tekintenek rám, mint egy kész versenyzőre” – mondta Moreno Moser, aki december 25-én ünnepli a 23. születésnapját.”Az emberek emlékezete elég rövid. A sportban sokan hamar felejtenek. Nézzük csak meg Balotelli példáját. Kiváló játékos, aztán van pár gyengébb meccse, és rögtön támadják. Huszonkét éves vagyok. Nem hiszem, hogy sokkal előrébb kellene járnom. A munkában és a folyamatos fejlődésben hiszek. Nem szeretnék olyan versenyző lenni, aki berobban aztán pár szezon után szépen el is tűnik a süllyesztőben”.
Ami biztos, Moreno a vezetéknevének köszönhetően nem számít(hat) egy átlagos olasz tehetségnek. Mindenki megkülönböztetett figyelemmel követi a pályafutását. Nagybátyja Francesco 1984-ben Giro d’Italiát nyert, háromszor győzött a Paris-Roubaix-n, volt világbajnok, és nyert Milano-Sanremot is.

mosers.jpg

Fotó: Eurosport

Moreno, Francesco, Diego, és Aldo Moser
„Nagyon hamar elkezdtem a felkészülést a következő évre. Durván bekezdtem, és ez tényleg nem túlzás. Napi 8 órát edzem, és sokszor tekerés előtt lemegyek az edzőterembe is. De szükségem is van a munkára, végre nincs semmi problémám” – mondta a Cannondale versenyzője, aki az ardenneki klasszikusokra szeretne top formába kerülni. „Ami a kritikákat illeti: ne felejtse el senki, amikor még nem ismernek a mezőnyben, nincs rajtad nyomás. Úgy azért könnyebb versenyezni. A szurkolókat egyébként sem lehet soha teljesen kiszolgálni. Ha nyersz, még több győzelmet várnak tőled, ha elmaradnak a sikerek, rögtön temetnek. Sokan kérdezik, mi változott meg bennem? Erre nem tudok mit mondani. Magamért, a csapattársaimért versenyzek nem azért, hogy mindenki elégedett legyen. Szeretek akkor is nyugodt maradni, ha nem mennek jól a dolgok. Élem az életem, készülök, hisz a jövőben szeretnék maradandót alkotni.”
Ilyen vezetéknévvel ez tényleg nem lesz könnyű…
Moreno Moser kapcsán megnéztük, hol jártak a legnagyobb sztárok 22 évesen:Vincenzo NibaliA Fassa Bortolo csapatában két szakaszgyőzelmet (GP Plouay és Settimana Internazionale Coppi e Bartali) szerzett pályafutása első profi szezonjában + harmadik volt összetettben az ENECO Touron.Alberto ContadorElső ONCE-s évében szakaszt nyert a Lengyel körversenyen.Chris FroomeHárom győzelem (Mi-Août en Bretagne, Giro delle Regioni, Tour of Japan) a Konica Minolta csapat tagjaként.
Tour de France
Íme az idei Tour de France útvonala
5 ÓRÁJA
Kerékpár
Filutás Viktor címet védett, Wout van Aert az új belga bajnok
9 ÓRÁJA