Az egy hónapos csúszás biztos, a  megszokott január dátum helyett februári végi rajttal kell számolni. De ez persze nem azt jelenti, hogy addig ne láthatnánk országúti kerékpárt. Azt már jó ideje tudjuk, hogy 2021-es World Tour szezon nem Ausztráliában indul, de az utóbbi időben megint egyre több versenyt elhalasztottak.

Nem lesz például Vuelta a San Juan sem, az a verseny, amivel mi is kezdtünk volna az Eurosporton. De január végén elmaradnak a szokásos mallorcai egynaposok, nincs kolumbiai kör és Langkawi, illetve bukó az Antalya a Saudi Tour illetve a Tour of Oman is. 
Azt már régen tudjuk, hogy a hónap végén nem Ausztráliában kezdődik a 2021-es World Tour szezon, jelen tudásunk alapján az UAE Tour lesz az első "nagy" verseny, február 21-től. 
Giro d'Italia
Valter Attila: "Nem gondoltam, hogy ilyen harc lesz a győzelemért"
2 ÓRÁJA
Mi marad el biztosan?
Sajnos elég hosszú a lista, ami így most néz ki: Tour Down Under, Cadel Evans Road Race, Amissa Bongo, Mallorca Challenge, San Juan, Langkawi, Saudí Tour, Oman, Kolumbiai kör, Antalya, Murcia. Ez eddig 11, az év elejére tervezett, és már elhalasztott verseny. 
Hogy néz ki az idei WT-versenynaptár?
A 2021-es naptár jó ideje ismert, és a megszokotthoz képest eddig csak Ausztrália került ki belőle. Az UAE Tour utolsó napjával egy időben (02.27) jönne az Omloop Het Nieuwsblad, az első márciusi WT-verseny pedig természetesen a Strade Bianche lesz.
És olyan szempontból sincs változás, hogy ismét (és szokás szerint) összeér majd a Párizs-Nizza meg a Tirreno-Adriatico, méghozzá öt nap erejéig.

000_8TJ3GZ.jpg

Fotó: Eurosport

Mi a helyzet a Tour de Hongrie-val?
A 2021-es magyar körversenynek ugyancsak rég megvan az időpontja, erről Eisenkrammer Károly nyilatkozott még november közepén a TdH honlapján.
"Május 12-16. közötti időponttal kerültünk be az UCI versenynaptárába, ez az időpont a Giro d’Italia második hetére esik, ami azért kiváló dátum számunkra, mert azon a héten általában kevés World Tour-verseny van. A célunk az, hogy átvegyük a pénzügyi problémák miatt lemondott Kaliforniai Körverseny „helyét” a csapatok naptárában. Természetesen tudom, hogy a Tour de Hongrie még nem a Tour of California, de ez az időpont kiváló lehetőség számunkra az előrelépéshez."
Mikor lesz már végre élő kerékpár az Eurosporton?
Nagyon úgy tűnik, hogy az elhalasztott San Juan helyett, a február 3-án rajtoló valenciai körverseny lesz az első országúti közvetítésünk. És ez a verseny annak ellenére biztosnak látszik, hogy elkerülve a nézőket, a szervezők direkt nem hozták nyilvánosságra a pontos útvonalat. Szerencsére Valenciában sem maradnánk magyar kerékpárosok nélkül, hisz Fetter Erik mellett Valter Attila is ott kezdi az új idényt. 
Csak legyen is verseny, mert egy kicsit régen volt már a 2020-as Vuelta utolsó szakasza.
Giro d'Italia
Valter Attila: "Nem gondoltam, hogy ilyen harc lesz a győzelemért"
2 ÓRÁJA
Giro d'Italia
Valter Attila 4. helyének krónikája: hősies küzdelem, drámai végjáték - összefoglaló
3 ÓRÁJA