Elhagyta a Movistart, majd aláírt a Lampréhoz. Talán sokakat meglepett a döntés, ő azonban biztos volt abban, hogy jól választott. A friss világbajnok Rui Costa mindössze egyetlen dolgot szeretett volna az előttünk álló szezonban: első számú ember lenni a Touron. Erre Quintana és Valverde miatt a spanyoloknál nem lett volna esélye. A Lamprénál viszont köré építik a csapatot.

13-cost-rui.jpg

Fotó: Eurosport

Rui Costa idén két szakaszt nyert a Touron. Még a Movistar versenyzőjeként
Kerékpár
Ulissi nyerte a szlovén kör királyszakaszát
15 ÓRÁJA
„Nálunk megkapja a bizalmat, és ő lesz a csapatkapitány. Méghozzá a Tour de France-on. Erre a Movistarnál nem lett volna esélye. Mivel egy igazán komplett versenyző, az ardenneki klasszikusokon is első számú emberként tekintünk rá” – mondta Giuseppe Saronni a Lampre sportigazgatója. Az olasz csapatnál úgy tűnik, nem mérlegelnek, és kis túlzással mindent feltesznek a frissen igazolt portugál versenyzőre. A minden, jelen esetben az év legfontosabb háromhetesét jelenti. Michele Scarponi eligazolt az Astanához így jelenleg kérdés, ki lesz az olaszok első számú embere a Giron. Az elmúlt években ez a téma fel sem merült, hisz Scarponi helye megkérdőjelezhetetlennek bizonyult. Ugyanakkor az is igaz, hogy a Touron sem számoltunk az összetett kapcsán egy-egy Lamprés versenyzővel. Jövőre ez megváltozik.
„Számomra nagyon egyszerű volt a helyzet a csapatváltást illetően. Biztos voltam benne, hogy a Lamprét választom. Ők nagyon akartak engem, én pedig megkapom az esélyt, hogy első számú ember lehessek. Mégpedig azokon a versenyeken, amelyek igazán fekszenek nekem. Nem azt mondom, hogy jövőre enyém lesz a sárga trikó, de végre kipróbálhatom magam egy nagy körversenyen. Úgy, hogy a csapatom engem támogat”mondta Rui Costa, aki a következő idényre 1 millió eurós éves fizetésért írt alá.
„Persze, hogy könnyű lett volna 3 éves szerződést kötni. Így bebiztosítottam volna magam, nem lett volna gondom a jövőmet illetően. De én nem ilyen vagyok. Az egy éves megállapodás motivál, hisz így rögtön az első pillanattól kezdve bizonyítanom kell…”
Hát, ilyen személyiség a Lampre új igazolása… bocsánat, új első számú embere.

Rui-Costa-rainbow-jersey-crowd-Stefano-Sirotti.jpg

Fotó: Eurosport

Rui Costa eddigi eredményei a Tour de France-on:
2009 - A 12. szakaszon feladta
2010 - 73. hely összetettben
2011 - 90. hely (és 1 szakaszgyőzelem)
2012 - 18. hely
2013 - 27. hely (és 2 szakaszgyőzelem)
Kerékpár
Négy ok, amiért az Ineos szerint Thomas megnyerheti az idei Tourt
21 ÓRÁJA
Tour of Slovenia
Aberasturi nyerte a sprintet a szlovén kör 3. szakaszán
TEGNAP 17:06