Augusztus első napján megnyílt az átigazolási időszak, mostantól minden csapatváltás hivatalosan is bejelenthető. Valter Attila és Peák Barna jövője mellett a legtöbben talán arra kíváncsiak, hogy mi lesz a Carapaz-Cavendish duó sorsa, hisz rajtuk kívül kevés igazán nagy név válik szabaddá.
Pletykákat persze már mindkettőjükről lehet olvasni, de konkrétumokról még nem szóltak a hírek. Egy biztos, augusztus 1-jén reggel az Uno-X azonnal hivatalossá tette Alexander Kristoff megszerzését, a Wantyt elhagyó norvég versenyző három évre írt alá.
Az idei átigazolási szezont egy picit érdekessé teheti az a tény, hogy az UCI a szezon végén osztja ki a következő 3 évre szóló WorldTour-licenszeket, és a Lotto-Israel kettős a mostani állás szerint nem lenne ott az élvonalbeli csapatok között. Ami csak azért fontos, mert belga sajtóinformációk szerint Caleb Ewan szerződésében van egy olyan pont, hogy kiesés esetén szabadon igazolhatóvá válik.
Kerékpár
Urán: „Pogacar és Vingegaard más szint, de még egy darabig Rigo is marad a mezőnyben”
21 ÓRÁJA
Más kérdés, hogy Ewan maradni akar, és valószínűleg a Jacopo Guarnierit megszerző belga csapat egy az egyben átveszi majd az Alpecin szerepét. Vagyis minden fontos versenyre - így az összes nagy körre és egynaposra is - meghívást kapnának.
A háromhetes menők közül csak Richard Carapaz szerződése jár le az idény végén, és a hírek szerint ő nem is marad az Ineos-nál. A Velonews mellett a Gazzetta is úgy tudja, hogy Carapaz jövőre már az EF Education-EasyPost versenyzője lesz, hiába hívta volt sora, a Movistar.

Richard Carapaz

Fotó: Getty Images

Tadej Pogačar, Jonas Vingegaard, Primož Roglič, Jai Hindley, Geraint Thomas, Egan Bernal, Remco Evenepoel, Romain Bardet, David Gaudu, Enric Mas, Mikel Landa és Joao Almeida viszont érvényes szerződéssel rendelkezik, így nekik nem kell izgulniuk a jövő miatt.
Az Ineosnál egyébként a Touron 10. helyen záró Adam Yates jövője sem tisztázott, és figyelembe véve, hogy a brit csapatnál érezhetően beindult egy fiatalítási hullám, nem lenne óriási meglepetés Yates távozása. Thymen Arensmant még csábítják, az U23-as Girót megnyerő Leo Haytert viszont már le is igazolták. Eddie Dunbar viszont tényleg elhagyta az Ineost, és 2025 végéig aláírt a BikeExchange-hez.
A Tour de France-t uraló Jumbo-Visma erősítései számunkra is kifejezetten fontosak lehetnek, hisz holland sajtóinformációk szerint Valter Attila náluk folytatja a pályafutását. De természetesen minden csak akkor lesz biztos, ha ezt a - Dylan van Baarlét, Jan Tratnikot és Wilco Keldermant is figyelő – holland csapat hivatalosan bejelenti. A Jumbo egyébként már elvesztette Mike Teunissent, aki a Wantyhoz igazolt.

Valter Attila, mögötte Mark Cavendish

Fotó: AFP

Tadej Pogačar sora közben Tim Wellens (Lotto) szeretné leigazolni, miközben a sprinterük, Fernando Gaviria majdnem biztosan távozni fog az UAE-től.
Carapaz mellett az idei átigazolási időszak másik csapatot váltó sztárja Mark Cavendish lesz, aki Tim Merlier érkezése miatt biztosan nem marad a Quick-Stepnél. A lehetséges állomáshelyről azonban még elég keveset tudni. Hallani az Israel, és a Carrefournak köszönhetően egy komoly főszponzort szerző B&B Hotels érdeklődéséről, de Cavvel kapcsolatban már felmerült az EF csapata is.
A Grand Tour-menőkhöz hasonlóan a sprinterek között sem várható sok mozgás, hiszen Fabio Jakobsen, Caleb Ewan, Dylan Groenewegen, Arnaud Démare, Sam Bennett, Arnaud De Lie, Elia Viviani, Giacomo Nizzolo, Pascal Ackermann és Olav Kooij is érvényes szerződéssel rendelkezik 2023-ra.
Bár sokáig arról szóltak a hírek, hogy a Touron szakaszt nyerő Michael Matthews mellett Simon Yates is csapatot válthat, nemrég mindkét versenyző hosszabbított, így ők már nyugodtak lehetnek a jövőjük miatt.
via Cyclingnews
Kerékpár
A vártnál hamarabb térhet vissza a szörnyű bukás után Egan Bernal
10/08/2022 18:09
Kerékpár
Peák Barnáéknál folytathatja Tom Dumoulin
07/08/2022 07:53