„Cav az év első sprintjét a mérleg ellen vívja”. Találó és egyben vicces megfogalmazás. Ám a fotót elnézve kétségkívül igaz. Megint súlyproblémák, és megint Mark Cavendish. Az Omega sprintere 175 centis, csúcsformában nagyjából 70 kg. Ennél most legalább egy ötössel több…

cav.jpg

Fotó: Eurosport

Nem az első eset, hogy Cav egy picit elhagyja magát a télszünetben.  Tavaly nagyjából ugyanebben az időpszakban, hasonló híreket olvashattunk. Aztán a szezon elején (egészen februárig) Cavendish 6 győzelmet szerzett, majd összesen (!) 19-ig jutott. Ennél csak Sagan zárt eredményesebb szezont. ..
Olympic Games
Valter Attila: "Akik szurkoltak nekem, pontosan tudják, hogy mi történt" (ESB podcast)
EGY ÓRÁJA
„A súlya abszolút nem izgat. Egy valami érdekel, hogy a Tour első szakasz után rajta legyen a sárga trikó” – nyilatkozta Patrick Lefevere. „Ő nem 190 centis, 4-5 kiló könnyebben meglátszik rajta. Nincs ezzel semmi gond”.
A menedzserhez hasonló véleményen van Davide Bramati, az Omega csapatának sportigazgatója is.
„A brit bajnoki mezben sok a fehér szín, ez pedig némileg kövérít. Tavaly hasonló formában érkezett az első edzőtáborba, és láttuk milyen szezont futott.”
Nagyon jót. Cav 7 szakaszt nyert azon a két háromhetesen (Giro+Tour) ahol elindult, és összesen 27 alakalommal állt dobogón. Ezek után érdekel még valakit a súlya?

stati.jpg

Fotó: Eurosport

A legtöbb győzelmet szerző versenyzők 2013-ban
Kerékpár
Lefevere: „Bennett olyan, mint a nő, akit megvertek, de utána mégis hazamegy”
18 ÓRÁJA
Kerékpár
Sagan megy, Thomas bizonytalan, de mi lesz Cavvel? – megnyílt az átigazolási piac
TEGNAP 08:01