Kanári-szigetek, kellemes 20-22 fokos hőmérséklet. Gyakorlatilag tavasz. Kell-e ideálisabb helyszín egy csapatbemutatóhoz? Alberto Contador pár nappal korábban még egy delfináriumba látogatott, és szponzor nélkül mezben edzegetett. Tegnap viszont már a Tinkoff-Saxo prezentációján vett részt, valamint a 2014-es szezonról nyilatkozott. Elképesztően motivált, és Tour-Vuelta duplában gondolkodik. Elárulta, hiába lesz ott Froome és Nibali a mezőnyben, a második vagy harmadik hellyel nem lenne elégedett a francia körversenyen.

1389743072020.jpg

Fotó: Eurosport

Tinkov úrral kibékült ("megbeszéltük a dolgokat, mindketten sokat várunk ettől az idénytől"), az elmúlt hónapokat csak a felkészüléssel töltötte ("talán soha nem edzettem annyit, mint ezen a télen") így Alberto Contador bizakodva fut neki a 2014-es szezonnak. Az évnek, ami sorsdöntő lesz számára. A spanyol versenyző december 6-án, már a 31. születésnapját ünnepelte.
Olympic Games
Tom Dumoulin példája mutatja, van visszaút a mentális problémákból
17 ÓRÁJA
"Célom a Tour de France. Ez nem kérdés. Versenyzőként és emberként is nagyon tisztelem a Froome-Nibali kettőst, de hiszek be, hogy egy szintről indulunk".  Két Vuelta, két Tour és egy Giro győzelem. Van még motiváció? "Persze. Imádom ezt a sportágat. Ez a munkám, de még mindig elmondhatatlanul szeretem csinálni. Engem csak a győzelem érdekel. A Tourra sem a dobogó miatt megyek". Így van ezzel Froome és Nibali is. "Nem megbántva Vincenzot, talán Chris a nagyobb favorit. Ugyanis jobb az időfutamban. Nibali viszont olyan típusú versenyző, mint én. Ha lehet támad. Ez bennünk van, nem tudunk máshogy versenyezni."  Ez az a stílus, amit a nézők nagyon szeretnek, és amit talán Marco Pantani honosított meg.

saxo.jpg

Fotó: Eurosport

A Tinkoff-Saxo nagy hármasa: Roche, Contador és Kreuziger
"Tudom, hogy hamarosan lesz a halálának a tizedik évfordulója.Szerettem őt. Kiskoromban próbáltam úgy menni a hegyen, mint Marco. Hasonló kormányfogással. Emlékszem egy 2003-as kis baszk versenyre, ahol mindketten rajthoz álltunk. Nekem az volt az első évem a profik között. Próbáltam menet közben úgy helyezkedni a mezőnyben, hogy a lehető legközelebb legyek hozzá. Mikor mellé értem, el is mosolyodott". Ha már olaszok. Alberto Luganóban él, így egyre jobban beszéli a nyelvet. Adja magát a kérdés, nem gondolkodik egy újabb Giro induláson? "Imádom az olasz kört, de idén Tourt szeretnék nyerni. Aztán a Vueltára készülök. A verseny Írországban kezdődik, ez pedig egy remek lehetőség Rochenak. Ő lesz az első számú emberünk. Nálam, Purito, Quintana és Porte a legnagyobb favorit, de Nicolasnak is jók az esélyei." Hogy Contadornak mennyi a Touron, az már egy másik kérdés...  
  • STATISZTIKA: Alberto Contador 2013-as eredményei
Olympic Games
Menny és pokol - világcsúcsok és horrorbukások a pályakerékpárosoknál
EGY NAPJA
Olympic Games
Úton a világcsúcs felé felöklelte ellenfelét a dán bringás
EGY NAPJA