Mathieu van der Poel nagyon közel volt egy elképesztő győzelemhez az idei első egynaposán, de óriási üldözőversenyt követően a hajrában csak elkapta a mezőny.


Az Alpecin versenyzőjének nem sok kellett ahhoz, hogy egy szerény (!) 80 kilométeres szökés után megnyerje a Kuurne-Bruxelles-Kuurnét, de végül Kasper Asgreen a hajrában mutatott hatalmas melójának köszönhetően csak felért rá a főmezőny. Ahol ott tekert többek között a korábbi világbajnok Pedersen, Stuyven, van Avermaet, Pidcock és Trentin is.
Mathieu van der Poel ugyan két kilométerrel a befutó előtt be tudott állni a sorba, de a sprintre érthető módon már nem maradt ereje, így Mads Pedersen  egészen simán nyerte a hajrát (Turgis  és Pidcock előtt). Nagyon kellett ez a győzelem a Treknek, hisz még a rajt előtt Stuyven kifejezetten kritikus volt saját magával és a csapatával szemben, mondván, az Omloopon elég rosszul versenyeztek.
Kerékpár
Súlyosak Egan Bernal sérülései, gerincműtétre volt szükség
7 ÓRÁJA
Ez a mai "bujkálás" viszont nagyon szép volt tőlük, bár a munka nagy részét (főleg a hajrában) a quick-stepes Asgreen végezte. Ha ő nincs, könnyen lehet, hogy van der Poelék pár másodperccel hazaérnek.
Nagy verseny volt, és kedden jön egy újabb belga egynapos, Le Samyn 15.15-től élőben az Eurosporton. Szombaton pedig Strade Bianche, három magyar versenyzővel (Fetter Erik, Peák Barna, Pelikán Jani) a mezőnyben!
Kerékpár
Veszélyben a szezon? Busszal ütközött a Tour de France-győztes bringás
21 ÓRÁJA
Kerékpár
Sam Bennett: „Egy évet elpazaroltam, de k*rvára küzdeni akarok a zöld trikóért”
TEGNAP 11:39