Belegondolva van der Poel eredménysorába, nem túl nagy meglepetés, hogy 2020-ban az Alpecin lett a legjobb pro konti csapat. Ami azt jelenti, hogy ebben az évben már ott lehetnek valamennyi World Tour versenyen, így természetesen a összes háromhetesen.


Azaz, Mathieu van der Poel végre rajthoz állhat egy Grand Touron, ami esetében nyilván a Tour de France lesz. Az olimpiai montiverseny miatt azonban messze nem biztos, hogy el is fog/el is akar jutni Párizsig.
"Őszintén megmondom, nekem Tokió fontosabb, mint a Tour" - nyilatkozta a vasárnap óta már négyszeres cyclo cross világbajnok. 
Kerékpár
Vermeersch az első hivatalos gravel-világbajnok, Oss ezüstérmes
12 ÓRÁJA
"Épp ezért ha szükséges, idő előtt ki fogok szállni, bár ezt még nem döntöttök el. A csapattal is egyeztetnem kell, hisz én is tudom mennyire fontos a Tour a szponzorainknak. Egy biztos, az aranyért megyek az olimpiára, ezért tavasszal sokat fogok edzeni a montimmal, három világkupán is indulok, és elmegyek majd egy hosszú livignói edzőtáborba."

043_2631882.jpg

Fotó: Eurosport

A már négyszeres cyco cross világbajnok van der Poel tehát ott lesz a Touron, az viszont már messze nem biztos, hogy végig fog menni. Már a tavalyi év során is többször hangsúlyozta, hogy az olimpia miatt számára semmi nem lehet fontosabb, mint a monti.
A holland versenyző egyébként - akárcsak Valter Attila - február 21-én, az UAE Touron kezdi az idei országúti szezont.
Tour de France
„Thomas példája segít, hogy higgyek magamban” – Froome úgy érzi, lehet még egy nagy dobása
12 ÓRÁJA
Kerékpár
Ismersz olyan színházat, ahol a színészek fizetnek a fellépésért? – Megugrottak a csapatok költségei
TEGNAP - 17:57