Mark Cavendish brit kerékpáros bukott, eltörte két bordáját és légmellet kapott a genti hatnapos pályaversenyen.

A baleset vasárnap a záró szám, a Madison során történt, bár fel tudott állni, hordágyon vitték el a 36 éves bringást a csarnokból. Gerben Thijssen bukott először, ő rántotta magával Cavendisht is, aki Iljo Keissével még versenyben volt a dobogóért. A balesetben bukott még Lasse Norman Hansen is, de ő tudta folytatni a versenyt.

Mark Cavendisht hordágyon vitték le a pályáról Gentben.

Fotó: Getty Images

Kerékpár
Példátlan karrier, kétszáznál is több győzelem - Cavendish szerint ő minden idők legjobbja
29/11/2021 16:18
Csapata, a Deceuninck - Quick-Step tájékoztatása szerint a Tour de France-on 34 szakaszsikerrel társrekorder versenyzőt megfigyelésre a genti egyetemi klinika intenzív osztályára szállították, és ott is töltötte az éjszakát.
Gyógyszeres kezelést kapott, várhatóan már a hét elején kiengedik, de a lábadozása valószínűleg hosszabb ideig tart. A csapata honlapján hétfő délelőtt megjelent egy rövid közlemény a balesetről és Cavendish sérüléseiről, de azt egyelőre nem tudni, hogy mennyi kihagyásra kell számítania.
Cav még este, a kórházból bejelenkezett a Twitteren, úgy tűnik jól van, és a leírása szerint a balesetet az okozhatta, hogy víz volt a pályán.

Az UCI Pályakerékpáros Bajnokok Ligája november 27-én visszatér a második fordulóval, az összes akciót élőben követheted az Eurosport alkalmazásban, az eurosport.hu oldalon és az Eurosport Playeren.
Kerékpár
Megjárta a poklot, meghódította a csillagokat, és büszke a srácra, akit a tükörben lát
25/11/2021 09:28
Kerékpár
Cavendish és a többiek: Top5 átigazolás az idei szezonból
15/11/2021 09:03