A neve (Kwiat) lengyelül virágot jelent.
Akkor találkozhattunk vele először, amikor Varesében megnyerte a junior időfutam világbajnokságot.
Négy évvel később került az Omegához, mára pedig tiszteletbeli belgának számít. A ponferradai mezőnyversenyt megelőzően, nem csak a lengyel, hanem a belga válogatottal is együtt készülhetett.
Kerékpár
TdH: Bahrain-siker, magyar bukás
6 ÓRA
Patrick Lefevere azt mondta róla, ennyire komplett versenyző mint ő, nincs a mezőnyben.
Alberto Contadorhoz hasonlóan, Michal Kwiatkowski is az idősebb tesó (Radoslaw) kerékpárját örökölte meg, innen a sportág iránti szeretet.
Egyébként Torunban nőtt fel, és csúnyán fogalmazva „kényszerűségből” lett kerékpáros. „Egy 1000 lakosú kisvárosban születettem, ahol tényleg nem lehetett mit csinálni. Így fogtam magam, és 7 éves koromban elkezdtem tekerni.” 
Egy korosztály Peter Sagannal (1990-es születésű), sokat meccseltek egymás ellen már junior korukban is. A márciusi Strade Bianche, épp miattuk marad emlékezetes (ITT a video).

Kwiatkowski a lengyel kerékpársport történetének első országúti világbajnoka

Fotó: Eurosport

Miután elhagyta Lengyelországot, az MG KVis elnevezésű toszkán csapathoz került. Angelo Baldini az akkori sportigazgatója, így emlékszik vissza Kwiatra. "Több vele egyidős lengyel sráccal, Marinella di Sarzanában lakott. Egy kis vidéki szállóban. Segítettek takarítani, főzni és mosni. Cserébe persze, kerestek is valamennyit. Megcsinálták a feladataikat, aztán jöttek edzésre".
Giuseppe Martinelli sokáig csábította az újonnan induló csapatába, de miután a tervből nem lett valóság, 2010-ben a Caja Ruralhoz került. Ekkor már U23-as lengyel bajnok volt.
Nem felejtette el honnan indult, Torunban Akademika Kolarska Copernicus néven kerékpáros iskolát működtet. Százhúsz fiatal lengyel tehetségnek tud ily módon segíteni.
Vasárnap óta világbajnokként tehet még többet, az egyébként is komoly hagyományokkal (és fényes jelennel) rendelkező lengyel kerékpársportért.
Huszonnégy éves, és övé a szivárványszínű trikó.
Lehet, már most épp eleget tett.
Tudtátok???
Az elmúlt 15 évben, csak Oscar Freire (1999-ben, 23 évesen és 7 hónaposan) tudott Michal Kwiatkowskinál fiatalabban világbajnok címet szerezni. Az Omega lengyel versenyzőjét legközelebb, a vasárnapi Lombard körversenyen láthatjuk.
Kerékpár
Valter Ati rózsaszínben - ez történt a Giro 7. szakaszán
6 ÓRA
Kerékpár
Ewan nyerte a 7. szakaszt, Valter Ati gond nélkül megtartotta a rózsaszín trikót.
8 ÓRA