A spanyol kerékpársport biztosan szegényebb lenne egy olimpiai bajnoki címmel, ha Samuel Sánchez kiskorában a motorokat választja. És miért ne tette volna? Édesapjának BMW márkakereskedése volt, ő pedig egészen kilenc éves koráig nem is tudott az országúti kerékpárról. Addig focizott, és mivel már 3 évesen megtanult, szabadidejében sokat motorozott.
Az apuka Cándido aztán beíratta szülővárosa, az Ovideo egyik utánpótlás csapatába, ahol nem más mint a korábbi kétszeres Vuelta győztes legenda, José Manuel Fuente lett az első edzője.
Kiváló eredményeit látva, huszonkét évesen az Euskadi alapítvány elnökének fia, Mikel Madariaga csábította el az Euskatelhez. Samuel Sánchez kicsit olyan volt mint a labdarúgásban Totti vagy Maldini, a neve összenőtt egyetlen csapattal. Tizenhárom évet húzott le az Euskatelnél. A baszk együttes tavalyi megszűnése után azonban váltania kellett.
Kerékpár
Szüleitől kapott egy nagy szívet, és klasszis hegyi menő lett belőle
5 ÓRÁJA

Tizenhárom szezon az Euskatelben

Fotó: Eurosport

A 2014-es idény elején a mezőny egyik legmagasabb költségvetéssel (kb. 20 millió euró) dogozó csapatához, a BMC-hez igazolt. Utolsó Euskateles szezonjában 600.000 eurót keresett. Valószínűleg a következő évben is hasonló fizetést kapna. Csúnyán megfogalmazva, így szól a kérdés: ér-e még ennyit? Képes lesz magas szinten segíteni a BMC első számú embereit a fontos versenyeken? (mint tette azt a Lombard körön, amikor Gilbertnek vezette fel a hajrát.)
Sánchez ezt az évet győzelem nélkül zárta.
A folytatás? Jelen pillanatban még minden bizonytalan.
Februárban lesz 37 éves.
"Erősen gondolkozom, hogy mi legyen jövőre. Most a családommal vagyok, rájuk koncentrálok, de a döntést én fogom meghozni".
Lehetett olvasni a Lampre érdeklődéséről, de a hírek szerint Sánchez még egy évet maradhatna a BMC-nél.
Persze, csak ha szeretne.
VIDEÓ: Sánchez 2008-as pekingi győzelme
Olympic Games
Monti arany, majd Vuelta – Pidcock olimpiai bajnokként utazik a spanyol körre
TEGNAP 13:54
Olympic Games
Primoz Roglic: „Hülyeség ezt a sikert egy Tour-győzelemhez hasonlítani”
29/07/2021 08:59