Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Valter és Fetter a Lombardián, de mire számíthatunk tőlük?

Bodnár Gergő

Publikálva 08/10/2021 - 18:01 GMT+2

Szombaton jön az év utolsó nagy egynaposa, Fetter Erikkel és Valter Attilával a mezőnyben.

Valter és Fetter is ott lesz a Lombardián

Fotó: Twitter

Nemrég Peák Barnának köszönhetően tíz év után láttunk újra magyar kerékpárost a Roubaix-n, májusban két versenyzőnk nyomta le a Girót, Vas Blanka majdnem a felnőttek között lett világbajnoki érmes, de arra, ami holnap jön, még nem volt példa.

A Lombardia történetében ugyanis először, két magyar kerékpáros – Valter Attila (FDJ) és Fetter Erik (Eolo-Kometa) – is ott lesz a mezőnyben.
Ati már „rutinos lombardiás”, hisz 2019-ben az utánpótlás versenyen lett negyedik, tavaly pedig még a CCC színeiben, első magyar kerékpárosként vett részt az év utolsó klasszikusán. Mivel holnap ott lesz mellette Fetter Erik, adta magát, hogy mindkettőjükek ugyanazokat a kérdéseket tegyük fel a szezon utolsó versenye előtt.
Volt pár egynaposod a héten, de jutott időd az esős Roubaix-ra?
Valter Attila: Majdnem az egészet láttam a rajttól kezdve, ugyanabban a hotelban voltunk, mint most, és a csapattal együtt néztük. Az elején még edzettem, de utána végignéztem. Nem hozta meg a kedvemet, ez a verseny azért nem annyira nekem való:)
Fetter Erik: Néztem, méghozzá egész sokat láttam belőle, az utolsó 100-as megvolt. És a végére egészen megjött hozzá a kedvem, lehet egyszer bevállalnám.
Melyik olasz egynaposon érezted magad a legjobban?
Valter Attila: Jól igazából egyik versenyen se, talán a Bernocchin ment a legjobban, bár akkor meg Pinot szökésben tekert, szóval sok dolgom nem volt. Az Emilián még kicsit szenvedtem, ott vissza kellett rázódnom, mert előtte két hétig nem volt versenyem. A Tre Vallin egész nap szenvedtem, rossz időnk volt, végig esett, nehéz volt a körpálya, de a lehető legtovább elmentem a Gaudu-vel, és igazából ez volt a feladatom.
Fetter Erik: A Tre Vallin éreztem magam a legjobban, amikor szökésben voltam. Olyan 130-at lehettem elmenésben, egy ideig Pogacarékkal. Amikor ők felugrottak ránk, érezhetően nagyobb lett a tempó, de oda is be tudtam állni. Sőt, rendesen forogtam nekik, szépen összedolgoztunk, nem csak úgy utaztam. Aztán DNF lett a vége, de igazából ennek nincs jelentősége,a csapat szempontjából az számít, hogy tudtam szökni. Miután elkaptak és a főmezőnyről is leszakadtam, semmi értelme nem lett volna az esőben kockáztatni egy megfázást, hogy aztán mondjuk lemaradjak a Lombardiáról.
Mi lesz a célod szombaton?
Valter Attila: Nincsenek nagy elvárásaim, de mindenképp szeretném befejezni, ez lenne az alap. Ha az utolsó előtti hegyet túlélem, és még ott vagyok az elejében, az jó lenne, de még nem kaptam meg a pontos feladatomat (Atival péntek kora délután beszéltünk). Igazából jók a lábaim, megvan az erő, de azért ez egy brutálisan kemény pálya.
Fetter Erik: A célom az, hogy simán befejezzem a versenyt. Nálunk Fortunato lesz a csapatkapitány, őt kell majd segítenem. Például az emelkedők előtti jó helyezkedésben.
picture

Fetter Erik

Fotó: Twitter

Milyen Pinot testközelből?
Valter Attila: Jó arc nagyon, mókás, poénkodik egész nap. Mondjuk a szóvicceit nyilván nehéz érteni, de ha nekem mond valamit, akkor odafigyelek arra, hogy beszél. Vicces, laza, bírja mindenki. A háta szerencsére már nem fáj, Gaudu-vel együtt ő lesz a másik kiemelt ember nálunk. Bár lehet inkább csak Gaudu, nekem úgy tűnik, hogy ő most jobb formában van.
Ki a szobatársad a Lombardia előtt?
Fetter Erik: Mark. De nekem nem horkolt, mint Marcinak a Giro alatt. Vagy legalábbis nem tűnt fel:)
Nálad ki a nagy esélyese a Lombardiának?
Valter Attila: Nálam Roglic az extrán nagy esélyes, szerintem ő az, akit meg kell verni. Maximum 2-3 ember ér haza együtt, én erre számítok. Vagy Rogla egyedül.
Fetter Erik: Mivel én is indulok, nem a rajtlistával foglalkoztam elsősorban, de egyértelműen Roglic.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés