Egy hosszú, még február végén, az UAE Tourral kezdett szezon ért véget szombaton Valter Attila számára, egy igencsak erősnek mondható 12. hellyel.

Nem sok kellett volna, hogy Valter Attila pályafutása második Lombard körversenyén bejöjjön a Top10-be, de picivel Higuita és Quintana megelőzte a sprintben.
"Az elmúlt néhány olasz egynaposom nagyon nehéz volt. Valahol jól éreztem magam, valahol kevésbé, de mindig igyekeztem a legjobbat kihozni magamból a csapatért. Ez a Lombardián sem volt másképp" – nyilatkozta Valter Ati az FDJ honlapjának.
Lombard körverseny
Valter és Fetter a Lombardián, de mire számíthatunk tőlük?
08/10/2021 16:01
"Végre megvoltak a lábak, amire vágytam, és megpróbáltam még egyszer utoljára ebben az idényben a legjobbamat nyújtani. Magamért és a csapatért. Az egész verseny alatt nyugodt maradtam, próbáltam a lehető legtöbb energiát megspórolni azért, hogy az utolsó pillanatokig Daviddal maradhassak. Úgy gondolom, hogy még jobban is teljesíthettem volna, mind a végső helyezés, mind Gaudu-nek nyújtandó segítséget illetően, de összességében azért elégedettek lehetünk ezzel a héttel. Személy szerint örülök, hogy ezzel a szép versennyel fejezhettem be a szezont, és alig várom, hogy kivegyem a jól megérdemelt szabadságomat. Aztán elkezdthetünk gondolkodni a következő éven."
Ati tehát egy majdnem Top 10-zel zárta a 2021-es szezonját, ráadásul az év egyik, ha nem a legnehezebb egynaposán jött meg a 12. helyen. Olyan versenyzőket előzött meg tegnap, mint Nibali, Evenepoel, Mollema vagy Sivakov.
Hatvannyolc versenynap alatt, 10.600 kilométer került idén Valter Attila lábába, a nemzeti bajnokságokat és a válogatott versenyeket nem számolva öt egynaposon, és hét többnaposon vett részt, valamennyi FDJ-s versenyét befejezte, és pályafutása során második alkalommal teljesítette a Girót. Ahol – és erre mindannyian jól emlékszünk – a 6. szakasz végén átvette a vezetést összetettben, majd három napig viselte a rózsaszín trikót.
Ez a Lombardia azonban zárásként (szinte) tökéletesen alakult.
"Sikerült egy szuper nappal zárnom ezt az elég emlékezetesre sikerült szezont" – írta Ati az Instagram-oldalán. "A Top10-ért sprintelhettem az egyik legnagyobb egynapos verseny végén, ami alaposan meghaladta a várakozásaimat. De ez is kellett ahhoz, hogy hatalmas motivációval vágjak neki a következő évnek."

Pogacar a Liége után a Lombardiát is megnyerte, Valter nem sokkal maradt le a top 10-ről


Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
European Championships
Akit nem lehetett lerázni – Sonny Colbrelli hazai pályán lett Európa-bajnok
13/09/2021 16:15
European Championships
Valter Attila: „Nekem feküdhet a leginkább a pálya, de ha kell, én fogok segíteni”
12/09/2021 09:15