Garancia nyilván semmire nincs, főleg nem januárban, de ettől még Fabio Jakobsen nemrég olyan határozottan nyilatkozott a versenyprogramjáról, hogy szinte minden kész ténynek tűnt.


Ő szépen – Lefevere tavalyi igérete szerint - megkapja a Tourt, Cavendish eljön a Budapesten rajtoló Giróra, vagyis idén nem lesz esélye a rekorddöntésre.
Kerékpár
Cavendish-t a Tourra, Lefevere jegyzeteit az eurosport.hu-ra! - ESB podcast
TEGNAP 16:19
"Mark elég későn, csak decemberben írta alá újra a csapathoz, addigra nagyjából készen voltak a versenynaptárak. Fel kell állítani egy előzetes tervet, de természetesen Mark is tisztában van azzal, hogy én hol fogok versenyezni. Ha a Tourra megyek, ő a Girót kapja, viszont tartalékként a keretben lesz.”– mondta pár napja Jakobsen.
„Ebben a kérdésben természetesen Patrick mondta ki az utolsó szót, de nem érzek bűntudatot miatta. Én itt végigjártam a ranglétrát, alulról indulva jutottam el oda, ahol most tartok, visszatértem a balesetem után, teljes értékű tagja vagyok a keretnek. Úgy érzem, megérdemlem ezt a lehetőséget.”
Ez a hír már elsőre is érdekesnek tűnt, most azonban megszólalt Patrick Lefevere, és mindenkit megnyugtatott. Bár kész tényekről azért nem beszélt.
„Cav leigazolása véleményem szerint az egyik legjobb lépés volt, amit valaha tettem" - mondta Lefevere, a Quick-Step calpe-i médianapján.
"Ismeritek a kettőnk történetét, tudjátok, hogy imádott itt tekerni, de 2015 végén egyszerűen költségvetési okokból hagyott el minket. Amikor meghallottam, hogy a visszavonuláson gondolkodik, majdnem összetört a szívem, nem hagyhattam így elköszönni. Mindenki azt mondta rám, hogy szerencsés vagyok vele, de nem hiszem, hogy ez ilyen egyszerű lenne. A leigazolásával komoly kockázatot vállaltam, a srácok azonban rögtön befogadták, és tényleg nagyon keményen dolgozott. Ennek láthattuk az eredményét nyáron.”

Mark Cavendish

Fotó: AFP

Ami négy szakaszgyőzelmet és ponttrikót jelentett a Touron, vagyis most már 34-34-re állnak Merckx-el. Már csak egy megnyert szakasz hiányzik a rekordhoz, aminek a súlyát nyilván Lefevere is érzi. Csak hát ott van a visszatérő, és Cavendishnél 11 évvel fiatalabb Jakobsen, aki lehozott egy elképesztő Vueltát, és talán már megérdemelne egy nagy esélyt.
"Mindenki arról kérdezget, hogy mi lesz a két sprinterünkke. de erre azt tudom mondani, hogy nem vagyok jós, és nem látom a jövőt. Tavaly is egész tavasszal azt hittük, hogy Bennett lesz az emberünk, erre Cav került be a keretbe. Egy biztos, két spintert nem szeretnék indítani. Január van, most nem lehet pontosan megmondani, hogy mi fog történni a Tourig."
Lefevere jó csinálja. Minek mondana el mindet már az év elején, ha a következő hónapokra simán adhat témát a sajtónak. Ennél jobb reklámot nem is kívánhatna a csapatának. Talán csak egyet. A harmincötödik Cav-szakaszgyőzelmet a Touron.
(Forrás: Cyclingnews, Gazzetta)
Kerékpár
Botrányhős sprinterek, csendes hegyimenők – A személyiségen múlna, kiből lesz bajnok?
15/01/2022 18:30
Kerékpár
Könnyen lehet, hogy Cavendish idén lemarad a Tour de France-ról
11/01/2022 17:47