Patrick Lefevere, a Quick-Step főnöke egyértelművé tette, hogy Fabio Jakobsent vinné a 2022-es Tourra, Mark Cavendish-sel pedig még folynak a tárgyalások a jövő évről.

A csapatfőnök elmondta, hogy szerinte a brit túlértékeli saját magát az egyeztetéseken.
„Én tisztelem Mark Cavendish-t. Megmentettük a karrierjét azzal, hogy minden eszközt megadtunk neki” – mondta Lefevere. „Ő elfogadta a kihívást és élt a lehetőséggel. És most jön az ilyenkor szokásos dolog, még nagyobb pénzt akar szakítani.”
Kerékpár
Fegyveres rablók támadták meg Mark Cavendish-t saját házában, késsel fenyegették
21 ÓRÁJA
Cav karrierje közel állt ahhoz, hogy méltatlanul érjen véget 2020 végén. Sikerült azonban szponzort találnia, és viszonylag alacsony fizetésért Lefevere végül is egy évre leszerződtette. A történet folytatását ismerjük: hihetetlenül jó szezont futott, nyert négy szakaszt a Touron, és övé lett a zöld trikó is.
Lefevere elárulta, hogy Cav Franciaországban kezdte azt pedzegetni, hogy akár 2021 után is folytatná. A főnök elő is állt egy újabb egyéves ajánlattal, elmondása szerint azonban a brit hosszabb távon gondolkodik, és több pénzt szeretne kapni a felajánlottnál.
„Vajon képes lesz megismételni az idei Touron elért eredményeit jövőre? Eléggé valószínűtlennek tartom” – mondta Lefevere.
„És ott a következő kérdés arról, hogy mennyit kapjon jövőre. Ez nehéz kérdés, még nekem is. Marknak borzasztóan magas elvárásai vannak, én viszont realista vagyok. Nehéz házasság ez.”
„Elkezd nekem az imidzséről beszélni. Hogy ő milyen sokat ér. Én meg mondom neki, hogy az egy dolog, hogy mennyit ér Londonban, de az nem ugyanaz, mint Flandriában. Az én Nyugat-Flandriai szponzoraim egyike sem fog többet fizetni nekem az ő imidzse miatt.”

Mark Cavendish a brit körversenyen

Fotó: Getty Images

Fontos vitapont még Cavendish 2022-es programja. Miután az idén beállította Eddy Merckx 34-győzelmet számláló rekordját, érthető, ha vissza akar térni és meg akarja azt dönteni. Azonban időközben Fabio Jakobsen is véghezvitt egy elképesztő visszatérést a tavalyi, életét is fenyegető bukás után. És mivel ő még fiatal, hosszú távon ő a csapat első számú embere a sprintekre.
„Mark korábban mindig azt mondta, hogy a következő szezon Fabión múlik. Ő a leggyorsabb a világon, fiatal, mennie kell a Tourra. De ezt csak addig mondta, amíg nem nyert négy szakaszt a Touron és be nem állította Merckx rekordját.”
„Most úgy érzem, jövőre menni akar a Tourra. Én azonban nem akarok két sprinterrel menni. 2022-ben Fabio lesz az emberünk. Megértem persze Cavet is, képzeljük csak el, ha nyer még egy szakaszt, történelmet ír. De nekem ezért kockázatnom kellene és feláldoznom valakit, aki gyorsabb lehet, mint Mark? Egy olyan rekordért, amelyiknek számunkra, mint csapat számára nincs haszna? És ha megdönti a rekordot, ráadásul még bónuszt is kérhet tőlem.”

Fabio Jakobsen

Fotó: Getty Images

Lefevere elmondta, hogy egy olyan ajánlatot rakott le Cav elé, amelyik jórészt a versenyek utáni bónuszkifizetésekre épül. De hozzátette azt is, hogy a brit szeretne még egy pozíciót is magának majd a visszavonulása utáni időszakra.
„PR-szakemberként szeretne mellettem dolgozni. De pechje van, most hosszabbítottam 2027-ig a szponzoraimmal. Mégis mit fog ő nekem tanítani?”
via cyclingnews

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Kerékpár
Cavendish marad a Quick-Stepnél!
02/12/2021 17:40
Kerékpár
Nincsenek szavak arra, mit csinált Cavendish a horrorbukása után
02/12/2021 09:46