A Quick Step főnöke a belga sajtónak írt szokásos jegyzetében ezúttal Mark Cavendish visszatérése kapcsán nyilvánult meg, elmesélve szerződésének részleteit és elvárásait a brit sprinterrel szemben. 


Cavendish az Almeriai egynaposon debütál újra a csapatban, én pedig bizakodó vagyok a formáját illetően. Az edzőtáborokban minden nap jobb lett, a sprintekben már simán hozta Yves Lampaert szintjét, aki azért nem lassú. Régebben szokása volt volt kicsit elengedni magát a táborok között, de idén Marije Jongedijk dietetikussal nagyon odafigyeltünk rá. 
Mark átigazolása egy másik történet. A De Panne után beszéltünk először, ahol elmondta, hogy úgy érzi, a Bahrain elhanyagolja őt és nem akarja így abbahagyni. Hogy igaza volt-e ebben, azt nem firtatnám. Tapasztalatból tudom, hogy aki ott nem teljesít, azzal nem boldogok. Mark viszont egy korábbi világbajnok, aki 30 Tour szakaszt nyert, belőle nem csinálhatsz bűnbakot és dobhatod ki a hátsó ajtón. 
Tour de France
„A Tourt szívesen törölném az agyamból” – Enric Mas mélyről jött vissza a Vuelta-dobogóra
6 ÓRÁJA
Szerettem volna segíteni rajta, de nem volt meg rá az anyagi keretem. Ezen a ponton a semmiből felajánlotta, hogy finanszírozza maga a fizetését, erre pedig nem tudtam nemet mondani. Kidolgozott egy megállapodást egy kanadai élelmiszervállalattal, a "Lovingly Made Ingredients"-el. Ők fizetnek nekünk, mi Marknak. A csapat partnerei, csak nincsenek rajta a mezen. Ha pedig versenyeket nyer, a Specielized fizeti a bónuszait. 

cav-qs-visszateres2.jpg

Fotó: Eurosport

Mondhatják, hogy Cavendish kockázatmentes üzlet és anyagilag nagyrészt az is. Sportszakmailag viszont vannak következmények. Egy ilyen szezonban, ahol ennyi versenyt törölnek, 30 szerződtetett versenyző annyira nem szerencsés. Mark almeirában indul a hétvégén, míg például Dries Devenyns otthon eszi a kefét. Általában a szezon elején szokott versenyeket nyerni, most meg esélyt sem kap. 
Más oldalról nézve pedig azzal, hogy mentőövet dobtunk Cavendishnek, másokat hagytunk megfulladni. Minden nap eszembe jut Guillaume Van Keirsbulck, aki még mindig csapat nélkül van. A családjaink régről ismerik egymást és jóban vannak, így úgy tudom, az utóbbi időben ő is megváltozott. Sokan viszont már csak akkor változnak meg, amikor késő, én pedig nem vagyok Jézus. Nem vehetek fel versenyzőket a csapatba együttérzésből, az aláásná a menedzseri tekintélyemet. 
Szóval Cavendish nem terheli a csapat költségvetését, de ez nem jelenti, hogy nincsenek elvárások felé. Csak rajta áll, hogy ezeket teljesíti-e: az Eppstein-Barr vírus már nincs a szervezetében, minden támogatást megkap és a kedvenc márkájú bringájával tekerhet. 
Ha nyerni tud valahol - nem kell a World Tourban lennie - akkor a visszatérése már jó sztori. A labda ehhez az ő térfelén pattog. Azért akart visszatérni a csapathoz, mert itt kapta a legnagyobb támogatást. Most is mindent megteszünk, hogy ezt megadjuk. El is mondta, hogy boldog itt. Nálunk a versenyzőknek nincs sok gondja, de ez azt is jelenti, hogy a szezon végén nem lehetnek kifogásaik sem.
📺 Cavendish visszatérése az Almeriai egynaposon 15:30-től élőben az Eurosport2-n!
Het Nieuwsblad
Kerékpár
„A szíve egy hegyimenőé, a megindulása egy sprinteré” – Bini Girmay számára határ a csillagos ég
13 ÓRÁJA
Kerékpár
Pogačar: „Nagyon jó lenne újra Bernal ellen versenyezni”
TEGNAP - 17:30