A győztes iszonyú hálás a csapatának, a sprint vesztese pedig csalódott ugyan, de tudja, az erősebb sráctól kapott ki.

„Az utolsó kilométereken is jól éreztem magam, úgyhogy megpróbáltam bízni a sprintemben” – mondta a győztes Kasper Asgreen.„Amikor ráfordultunk az utolsó kilométerre, Mathieu volt elöl, és hallottam, hogy még van több, mint fél perc előnyünk. Úgy döntöttem, ott maradok a kerekén, hogy én indíthassam meg a hajrát. Iszonyú kemény verseny volt. Mindketten a határon voltunk. Azon múlt, kiben maradt picivel több a végére.”
„Az volt a terv, hogy a Kwaremont másodszori megmászása után kezdünk támadgatni. Így is történt. Tökéletes versenyt nyomtunk egész nap, a srácok elképesztőek voltak, úgyhogy borzasztó hálás vagyok nekik. Tom Steelsnek és Wilfried Peetersnek is, ők készítették elő ezt a versenyt, ismertük az útvonal minden egyes centijét. Hihetetlen dolog, hogy részese lehetek ennek a csapatnak.”
Kerékpár
Van der Poel erődemonstrációval tért vissza, Pidcock versenye drámaian ért véget
20 ÓRÁJA
„Már verseny közben éreztem, hogy Kasper ma nagyon erős. Egyértelműen ő volt a legjobb állapotban a QS-esek közül” – értékelt a másodikként záró Mathieu van der Poel. „Feltűnt, hogy mindig nagyon könnyen tudja tenni a kereket. Nekem viszont nem annyira volt lábam a végére, úgyhogy csalódott vagyok. De egy erősebb srác nyomott le ma, így könnyebb elfogadni a vereséget.”
„Összességében büszke lehetek a szezonban eddig nyújtott teljesítményemre, de most persze van bennem egy kis keserűség. Jól indítottam a sprintet, de utána rögtön éreztem, hogy nem pörögnek eléggé a lábaim, így aztán nem tudtam őt legyőzni. Bátran versenyzett, bátran eljött velem a célig, és ez nekem tetszik. Ami engem illet, boldogan ülök fel majd újra a montimra.”

Mathieu van der Poel

Fotó: Eurosport

„Ebben a versenyben ez volt a maximum” – mondta a negyedszer dobogós, ezúttal harmadik Greg van Avermaet. „Az utolsó kilométereken Jasper és én jókor indítottunk. Örülök, hogy megint ott állhatok a dobogón, ebben ennyi volt. Gyakran álltam csalódottan a dobogón, mert nem nyertem. De ma nem is nyerhettem volna. A tapasztalatom juttatott fel a pódiumra.”
„Amikor másodszor másztuk a Kwaremontot, ott már éreztem, hogy nem nagyon van plusz bennem” – fogalmazott a tavaly második, idén hatodik Wout van Aert.„Nem voltam elég jó a végén. Folyamatosan küzdöttem, de a verseny végére teljesen elkészültem. Közben azt kívántam magamban, essünk már túl ezen, és legyen vége minél előbb. Nem volt több bennem, nem hibáztam ugyan, de arra számítottam, jobban bírom a végét. Ez volt számomra a tavasz legfontosabb versenye, amiből most regenerálódnom kell.”
„Már az elején Asgreen volt az A-terv” – mondta Patrick Lefevere, a Quick-Step főnöke. „Alaphilippe úgy jött Belgiumba, hogy mondta, nem tudott úgy edzeni, ahogy szeretett volna. Olaszország után fáradt volt, amúgy ugyanezt hallottam Van der Poeltól is. De Julian a Liége-ig nyomni fogja. Most tárgyalnom kell majd Kasperrel a szerződéséről, de az egész csapat nagyot ment ma. Kár, hogy nem ünnepelhetünk együtt. Egyedül kell berúgnom.”

Greg van Avermaet

Fotó: AFP

„Tudtuk, hogy az UCI példát akar statuálni, de basszus, ez a Flandria” – mondta dühösen csapattársa, Michael Schär kulacseldobás miatti kizárása kapcsán Oliver Naesen. „Készültünk, hogy a lehető legjobb formában legyünk, erre egy ilyenért kizárnak egy versenyzőt. Michael 34 éves, de gondolom, üvöltött, mikor megtudta. Van der Poel is eldobta a kulacsát a vége felé, de a kerékpárban úgy látszik, lehetetlen következetesnek lenni.”
Kerékpár
Sár, bukások, Pieterse - újabb epikus dagonya a világkupában
21 ÓRÁJA
Tour de France
„A Tourt szívesen törölném az agyamból” – Enric Mas mélyről jött vissza a Vuelta-dobogóra
TEGNAP - 17:18