A Quick Step menedzsere nehéz idény elé néz, hiszen az összes lejáró szerződésű versenyzője leginkább saját céljaiért küzdene. Lefevere szerencsére kellően rég van már a szakmában ahhoz, hogy a versenyzők és ügynökök összes trükkjét ismerje.  


A bringa a rövidtávú szerződések sportja. A versenyzők egy, vagy két éves szerződésekkel kell, hogy beérjék, esetleg a kiváltságosak kapnak három évet. Az Israel talán határozatlan idejű szerződést adott Chris Froome-nak, de nekik a tárcájuk is meghatározhatatlan mennyiségű pénzzel van tele. 
A mi csapatunk helyzete elég extrém idén. 26 versenyző szerződése lejár a 30-ból, ami tudatos, mivel az év végén a főszponzorunk kontraktusa is véget ér. Négy versenyző - Yves Lampaert, Julian Aalaphilippe, Remco Evenepoel és Mauri Vansevenant - esetén van egy opcióm a hosszabbításra. Ez úgy működik, hogy ha bárki ajánlatot tesz nekik, én megtehetem ugyanazt és akkor maradnak. Ha pedig mondjuk az Israel 10 milliót fizet Alaphilippe-nek, akkor könnyes búcsút intünk egymásnak. 
Kerékpár
Visszavonult a litván versenyző, akinek Roubaix-ban külön kinyitották a velodrome-ot
11 ÓRÁJA
Egy versenyző teljesítményére komoly befolyással van a szerződése. Van, aki állandóan jól megy, de valójában a versenyzők 80%-a a szerződése utolsó évében megy a legjobban. Ez emberileg érthető, de nem könnyíti meg a helyzeted, ha te osztod a szerződéseket. 

lefevere-szerzodesek-alaphilippe.jpg

Fotó: Eurosport

26 versenyzőm szeretné a lehető legjobban feltornászni a piaci értékét, ennek pedig szerepe van a csapategységre, próbára teszi a "Farkasfalka" mentalitásunkat. Azoknak, akik most inkább az egyéni sikerekre hajtanak, van egy rossz hírem: gyorsan tudod növelni a piaci értéked, de én gyorsabban tudom csökkenteni. Így volt ez már 1993-ban is, amikor Andrei Tchmil egy jó Tirreno szereplés után nem akarta megígérni, hogy segít Cippolininek a Sanremón. Őszinte volt velem, én pedig szintén az voltam vele: otthon hagytam.
26 lejáró szerződésű versenyző 26 türelmetlen ügynököt is jelent. Mind tudni szeretnék, amit még én sem tudok: mi lesz a csapattal jövőre. Joao Almeida ügynöke máris ultimátumokat ad, február végéig tudni szeretné, hogy állunk. Az ilyenektől mindig feláll a szőr a hátamon. 
Ha elég régóta vagy a szakmában, minden trükköt ismersz már. Vannak, akik egyből előveszik a buldózert és egyértelműen túlárazzák a versenyzőjüket. Én viszont mindenki értékét pontosan tudom. Akik 300 ezer euróval túllőnek az árukon, azok nem jönnek vissza. Ha meg három héttel később már ennyivel kevesebbet kérnek, akkor minek próbáltak meg szórakozni velem? 
Egy másik trükk, hogy teszek egy ajánlatot, ezzel meg körbejárnak a mezőnyben, hogy ki ajánl többet. Én sem most jöttem le a falvédőről. A valódi ügynökök, mint az Alaphilippe-et képviselő Dries Smets például, korrekten játszanak.
Szerencsére még tudok úgy nézni a versenyekre, hogy nem csak a piaci értékben gondolkozom. A hétvégén is egyszerű szurkolóként figyeltem az Omloopot. Ha ez elmúlik, akkor alighanem ideje abbahagynom. Ennek valószínűleg jó pár ügynök is örülne. 
Het Nieuwsblad
Kerékpár
Mennyire nagy baj, hogy nem Párizsban ér véget a Tour? - ESB podcast
TEGNAP - 18:12