Minimum egymillió eurós veszteség. Sőt, kicsivel több is. Saját számításai szerint itt tart most a Deceuninck-Quick Step. Patrick Lefevere az elmúlt hónapok fényében biztos benne, hogy komoly baj lehet abból, ha visszatér a vírus, újra leáll a világ és nem lehet augusztusban folytatni a szezont. 


"Számolgattam egy picit, és oda jutottam, hogy a leállás miatt jelenleg 1.3 millión eurós veszteségnél járunk. És ez még nyilván nem a teljes összeg, hisz azt majd csak december végén tudom megmondani. De nem kizárt a 3-4 millió közötti mínusz. Ha visszajön a vírus, és teljesen le kell állni, akkor nagyon nagy szarban leszünk."
Lefevere amellett, hogy próbálja egyenesben tartani a sorát, a jövőre is figyel, épp ezért korábban Dries Devenyns és Iljo Keisse mellett, Yves Lampaert-ral is szerződést hosszabbított. Bob Jungels jövője viszont (a magas fizetési igénye miatt) még erősen bizonytalan.
Olympic Games
Primoz Roglic: „Hülyeség ezt a sikert egy Tour-győzelemhez hasonlítani”
2 PERCE
Ennél viszont most van fontosabb az, hogy augusztus 1-jén rendben újrainduljon a 2020-as szezon.
"Senkitől nem kérhetem azt, hogy fizessen nekünk, miközben nem kap semmit cserébe. Kicsit aggódom a jövő miatt, annak ellenére, hogy a Deceuninck-el 2021 végig van szerződésünk. Attól félek, hogy a szponzorok meg fogják unni ezt a helyzetet, és nem fognak pénzt adni a két szép szemünkért cserébe." 

EdN6OYlXkAEDzDm.jpg

Fotó: Eurosport

A jövő tehát bizonytalan, miközben a csapat egy hegyi edzőtáborral hangol a folytatásra.
"Olaszországban, a Fassa-völgyben készülünk, és látom a srácokon, hogy rajtuk nem múlik az újrakezdés, ők rendben lesznek. Minden biztonsági előírásra odafigyelünk, elővigyázatosak vagyunk, mivel többet nem tudunk tenni. Remélem, sehol nem lesz gond a vírussal, mert még egy leállásnak beláthatatlan következményei lennének. És itt nem magunkra, hanem az egész mezőnyre gondolok."
HLN.be
Olympic Games
Evenepoel a mai nap után nem indítaná magát az időfutam vb-n
16 ÓRÁJA
Olympic Games
Roglic nyerte az olimpiai időfutamot
EGY NAPJA