„Majdnem elsírtam magam. Tényleg egy érzelmes pillanat volt megélni a győzelmét. Pedig volt egy pár korábban, a tegnapi nap előtt konkrétan száznegyvenhat. De az utolsó valóban régen jött, még 2018 februárjában a Dubai Touron.

„Ha nem hittem volna Cavendishben, most nem lenne itt a csapatunknál” – mondta Patrik Lefevere, aki nem felejtett el senkit emlékeztetni arra, mekkora zseni volt pár hónappal korábban, amikor „megmentette” Cav-et a visszavonulástól.
„Akkor is elmondtam, nekünk nincs semmi veszíteni valónk a leigazolásával. Ha nem sikerült volna visszatérnie a top formájához, és mondjuk eredménytelenül zárja az évet, az kizárólag rajta múlt volna. A mi csapatunk igent mondott rá, szóval ez a tegnapi győzelem az én érdemem. De most komolyan, ki más adott neki lehetőséget rajtam kívül a folytatásra?”
Kerékpár
Lefevere szerint Cavendish túlértékeli magát és még nagyobb pénzt akar szakítani
16/09/2021 17:16
Azért azt tegyük hozzá, hogy Patrick Lefevere tényleg nem sokat kockáztatott, hisz a brit sprinter ingyen érkezett a Quick Stephez, ahol konkrétan nem volt rá keret. Így Cav hozott magával egy szponzort (a húspótlókat gyártó kanadai Lovingly Made Ingredients-et), aki ebben a szezonban állja a fizetését. Ez egyébként WT-szinten nem egy komoly összeg, belga sajtóhírek szerint Cavendish a Bahreinnél kapott 150.000 eurót sem keresi meg idén. Ez persze csak az alapfizetése, a szerződésében majdnem biztosan ott figyel egy győzelmekre, és így a prémiumokra vonatkozó pont. Amit a megállapodás értelmében a Quick-Step kerékpár beszállítója, a Specialized áll.

Mark Cavendish

Fotó: AFP

Tegnap pedig jött is az első idei Cav-győzelem (több, mint 3 év után) és ez bizony a legtöbb sporttal foglalkozó netes oldalon nagy hírnek számított. Könnyen lehet, hogy Lefevere úr ezzel is számolt előzetesen.
„1.3 millió követője van a Twitteren, és 600.000 az Instagramon. A győzelme épp ezért nem kevés emberhez jutott el. Azt hiszem pár helyen még a címlapra is kikerül.”
Lefevere mindet tud, mindennel számol, mindenre odafigyel. És erre emlékeztet is minket. Egy dolgot viszont nem lehet tőle elvenni: ő tényleg lehetőséget adott egy már nem fiatal, 35 éves sprinternek, akiben senki más nem hitt a World Tour csapatok közül.
(Forrás: HLN.be)
Kerékpár
Sagan megy, Thomas bizonytalan, de mi lesz Cavvel? – megnyílt az átigazolási piac
01/08/2021 08:01
Tour de France
A gruppettóban is stresszes az élet - Tim Declercq arról, hogyan lett utolsó a Touron
22/07/2021 15:25