Alejandro Valverde nemrég a mezőny legjobb versenyzőjének nevezte, ami talán nem is túlzás egy ennyire erős szezon után. Remco Evenepoel nagy klasszikust, egyhetest, Grand Tourt és világbajnoki címet is nyert 2022-ben, trikókkal együtt összesen 21 győzelmet szerzett, ami nagyon magas szám.
A Quick-Step egyik sportigazgatója-edzője, nem is fogta vissza magát a dicséretet illetően, bár Klaas Lodewyck némileg furcsán fogalmazott.
"Remco egy kis Lance Armstrong. Lehet, hogy rossz az összehasonlítás, de a karakterüket tekintve látok hasonlóságot kettőjük között" – mondta Lodewyck a RIDE magazinnak.
Giro d'Italia
Most már biztos: Evenepoel ott lesz a 2023-as Girón!
01/12/2022 - 18:56
"Félretéve azt, hogy Lance mit csinált a múltban és ezért elvették az eredményeit, ő is olyan típus volt, aki egyszerűen sosem tudott leállni, és folyamatosan nyerni akart. Nem volt elég neki simán a győzelem, a legjobb akart lenni. Remco pontosan ilyen. A Vuelta utolsó szakaszának reggelén már a wollongongi világbajnokságról beszélt. Ez is mutatja a karakterét. Neki semmi nem elég, és folyamatosan arra törekszik, hogy a legjobb legyen.”
Bár Evenepoel eddig még „csak” egy nagy körversenyt nyert – szóval messze van a hétszeres Tour-győztes Lance Armstrongtól – abban azért hasonlítanak egymásra, hogy mindketten kifejezetten fiatalon, mindössze 22 évesen lettek világbajnokok.
"Evenepoel a személyét ért kritikát arra használja fel, hogy még jobban teljesítsen. Lance is ilyen volt, egy igazi gyilkos” – mondta Lodewyck.
„Ha megrúgtad a sípcsontját, tízszer erősebben rúgott vissza. Általában a kerékpáron válaszolt, de persze rendesen szövegelt. Remco szintén rendelkezik ezzel a gyilkos mentalitással. Ő is gyakran a teljesítményével válaszol a kiritikákra. Bár azt el kell ismerni, hogy Lancnél azért szebben, diplomatikusabban fogalmaz, amikor nyilatkozik."

Remco Evenepoel

Fotó: AFP

A belga sajtóban megjelent hírek szerint Evenepoel egyébként Argentínában, a San Juanon kezdi majd a 2023-as szezont, és a fő versenye – nem meglepő módon – a három időfutamot tartalmazó Giro lesz.
Bár ez még nem tekinthető hivatalos bejelentésnek, hisz a belga versenyző majd csak január 6-án, a Quick-Step csapatbemutatóján ismerteti a pontos programját.
Amiről kizárólag ő és a csapatvezetés fog dönteni, hisz Evenpoel azt már egy korábbi interjúban is elmondta, hogy a jövő évi versenyeibe a szponzoroknak nem lesz beleszólása.
„Ebben a témában teljesen egyetértünk Lefeverrel. Az utolsó szót minden esetben nekem kell kimondanom. Nem akarom, hogy a programom egy szponzortól vagy versenyszervezőtől függjön. Szerintem elértem már annyit, hogy az ilyen dolgokra határozottan nemet mondhassak.”
Forrás: nieuwsblad.be
Kerékpár
Pogačar: „Nagyon jó lenne újra Bernal ellen versenyezni”
25/11/2022 - 17:30
Kerékpár
Meleg, nyugi, belga társak és figyelő drónok – ez várja Evenepoelt a spanyol bringás paradicsomban
12/11/2022 - 17:00