Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Vas Blanka történelmet írt: magyar kerékpáros vezeti a Vueltát

Eurosport Magyarország

Frissítve 29/04/2024 - 19:02 GMT+2

Vas Blanka átvette a vezetést összetettben a Vuelta női országúti kerékpáros körversenyen, miután a második helyen ért célba a második szakaszon. A vasárnapi csapatidőfutam után Bunol és Moncofa között egy 118,5 kilométeres szakasz várt hétfőn a bringásokra, a céltól mintegy negyven kilométerre egy harmadik kategóriás emelkedővel, így mezőnyhajrára lehetett számítani.

Újabb szenzációs magyar kerékpáros siker, Vas Blanka vezeti a női Vueltát

Blanka - aki az előzetes tervek szerint csapattársai, a holland Demi Volleringért és a svájci Marlen Reusserért dolgozik majd segítőként - már az egyik részhajránál is szerzett jóváírást, és a technikás finálé is feküdt neki a várakozások alapján.
Az utolsó három kilométeren belül két bukás is történt, de a remekül helyezkedő magyar bajnok mindkettőből kimaradt, noha a másodiknál le kellett tennie a lábát. A hajrát jó ütemben indította, és fél kerékpárhosszal maradt el a győztestől, a tavaly Paris-Roubaix-t nyerő kanadai Alison Jacksontól.
Összetettben azonban a jóváírásnak köszönhetően átvette a vezetést a Giro d'Italián tavaly sprintbefutós szakaszt nyerő U23-as világbajnok, így holnap ő viselheti a piros trikót. Ezzel Valter Attila után, aki a 2021-es olasz körversenyen három napig volt rózsaszínben, újra magyar kerékpáros vezeti az összetettet egy Grand Touron. A nyolcnapos, vasárnapig tartó verseny kedden a Lucena és Teruel közötti 130,5 kilométeres szakasszal folytatódik.
részben MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés