Kedd este hivatalosan is bemutatták a 2021-es Tour de Hongrie útvonalát. Az idei magyar körverseny megint öt szakaszos lesz, május 12-én Siófok ad otthont a nagy rajtnak, ismét (fő)szerepet kap a Kékestető, és 2017 után újra Budapesten rendezik a zárónapot.


Akárcsak az elmúlt két év során, ismét bekerült a programba a Kékestető, de ami talán még jobb hír, hogy május 16-án Budapesten zárul a Tour de Hongrie. A mezőny menet közben többek között ellátogat Kaposvárra (ott ér véget a nyitószakasz), Balatonfüredre és Tatára is.

A 2021-es útvonal


Kerékpár
Van Aert: „Soha nem lesz belőlem háromhetes-menő”
9 ÓRÁJA
Az idei magyar kör Siófokon rajtol, de nem a "megszokott" prológgal, mint 2018-ban és 2019-ben, hanem "rendes", egy hegyi és három gyorsasági hajrát is tartalmazó szakasszal. 
Másnap Balatonfüredről rajtol a mezőny, majd Tapolca, Sümeg és Hévíz érintése után ér el Nagykanizsára. A nap elején két emelkedőn is lehet pontokat szerezni a hegyi összetettben
A harmadik szakasz Veszprémben rajtol, innen a mezőny Pannonhalma felé indul, majd jöhet a befutó Tatán.
Május 15-én rendezik a királyszakaszt, amikor 204 kilométer és a Kékestető vár a versenyzőkre. A 2021-es TdH Budapesten ér véget, méghozzá egy belvárosi körözéssel, a rajt és a cél is a Hősök teréhez közel, az Andrássy úton lesz. A megújult Városliget körül, a Puskás Aréna érintésével, egy nagyjából 8 kilométeres kör vár a versenyzőkre, ezt kell megtenni 12 alkalommal.

unnamed.jpg

Fotó: Eurosport

A fontosabb dátumok


A 2021-es magyar körverseny május 12-én Siófokon rajtol, a királyszakasz (Kékestető) három nappal később lesz. A verseny május 16-án, a budapesti körözéssel ér véget.

A várható mezőny


A TdH szervezői már 6 (!) World Tour csapat érkezését jelentették be hivatalosan. Ezek szerint a Trek-Segafredo, Peák Barna sora, a BikeExchange, a Jumbo-Visma, az Israel Start-Up Nation, az Astana és a Bahrain-Victorious lesz ott a rajtnál. De szintén indul - várhatóan Dina Marcival - az EOLO-Kometa, a Novo Nordisk (Kusztor Peti), a Sport Vlaanderen-Baloise, Pelikán Jani sora, az Androni Giocattoli-Sidermec, a Bardiani, valamint a Team Mazowsze Serce Polski.
Kerékpár
Roglič óvatos, de a nagy kérdésre még nem tudja a választ
TEGNAP - 18:16
Kerékpár
Van der Poel erődemonstrációval tért vissza, Pidcock versenye drámaian ért véget
27/11/2022 - 13:03