Greg van Avermaet, Oli Naesen és Stan Dewulf. Mindhárman ott lesznek a mai Dwars door Vlaanderenen és várhatóan a vasárnapi Flandrián is.

Imádják ezt az időszakot, nekik tavasszal minden az egynaposok körül forog. De nem csak a kockaköveket szeretik, valamennyien rajonganak a gasztronómia egy-egy ágáért.
Van Avermaet például nem fél kimondani, hogy konkrétan kávéfüggő, Naesennek Michelin-csillagos séf is van a rokonságában, Dewulf pedig az egyetem miatt kapott rá a sörfőzésre.
Kerékpár
Van der Poel erődemonstrációval tért vissza, Pidcock versenye drámaian ért véget
EGY NAPJA
Greg van Avermaet - hobbija: a kávé
"Nem félek bevallani: függő vagyok. Ameddig nem iszom meg az első kávémat, fel sem ébredtem. Azért tudom a mértéket, napi négynél soha nem megyek tovább, és 17 óra után is tilos a kávé. Egy kapucsínóval kezdek a reggeli mellé, napközben pedig csak presszót iszom."
"Imádom felfedezni a különböző bárokat és kávézókat, Schärrel ez egyfajta hobbinkká vált. Állandóan nézzük a fórumokat és a kávéval foglalkozó oldalakat, aztán felkeressük azokat a helyeket, amik kifejezetten szimpatikusak az elolvasott étékelések alapján."

"Nemrég kijöttem egy saját kávé válogatással, három fajtát dobtunk piacra, de ettől még nem hívom magam szakértőnek. Sőt, épp ellenkezőleg. Teljesen amatőr vagyok kávé témában. Bár rózsát és tulipánt tudok csinálni tejhabból a kapucsínó tetejére, de ennyi. Ettől még ne tartsatok baristának :)"
https://i.eurosport.com/2021/03/31/3020865.jpg
Oliver Naesen - hobbija: a főzés
"Szeretek főzni, de teljesen amatőr vagyok. Nem sokat tudok otthon lenni az állandó utazgatás miatt, de abban a kb. 100 napban, amikor nem kell verseny miatt távol lennem, próbálok sokat főzni. Ez talán a véremben van, mert az egyik bácsikám Guy, Michelin-csillagos séf volt. Emlékszem rá, kicsiként mindig beengedett az étterme konyhájába, engem meg lenyűgözött az ottani hangulat."
"Mindig is azt vallottam, hogy jobb sokszor keveset enni, mint fordítva. Ha egy versenyző éhezik, annak semmi értelmét nem látom. Én ennek a szezonnak úgy mentem neki, hogy meglepő módon egy kilóval könnyebb voltam a versenysúlyomnál. Ennek az lehet az oka, hogy télen zárva voltak a bárok :). Egyébként az egyik télen előfordult velem, hogy leugrottam a boltba egy üveg ginért meg valami rágcsálnivalóért, és a sorban mögöttem álló srác felismert. Azonnal megkérdezte, hogy vehet-e ilyen dolgokat egy profi kerékpáros."
https://i.eurosport.com/2021/03/31/3020864.jpg
Stan Dewulf - hobbija: a sör
"Az egész a suli miatt van. A genti egyetemre járok biomérnöki szakra, és ott az egyik haverom bevont a kísérletébe. Tudta rólam, hogy szeretem a sört, érdekel a téma, neki meg főznie kellett gyakorlatként. Azóta Thomasszal rászoktunk a dologra, évente kétszer főzünk otthon a konyhában, nagyjából 20-20 litert. Próbálunk kísérletezni az élesztőkkel meg az ízekkel, a legutóbbi hatosból három szerintem kifejezetten jóra sikerült. Nem mondom, hogy vészesen költséges a dolog, talán az elmúlt 3 évben 1500 eurót költhettünk fejenként. Inkább időigényesnek mondanám a főzést, mert mindent alaposan el kell mosni, mivel a sör könnyen romlik, ha nem tiszta eszközökben csináljuk."
(Forrás/fotók: HLN.be)
Kerékpár
Sár, bukások, Pieterse - újabb epikus dagonya a világkupában
TEGNAP - 11:17
Tour de France
„A Tourt szívesen törölném az agyamból” – Enric Mas mélyről jött vissza a Vuelta-dobogóra
TEGNAP - 17:18