2020-ban Primoz Roglic, 2021-ben Jonas Vingegaard gratulálhatott Tadej Pogacarnak a párizsi dobogón.

Mégis ég és föld a különbség a két második hely között, még akkor is, ha ismerjük a körülményeket (Roglic az utolsó előtti szakaszon, a hegyi időfutamon bukta el a sárgát, Vingegaardnak pedig az élete legjobb eredményének számító győzelemmel ért fel az idei szereplés, úgy, hogy Roglic bukás miatt nagyon hamar kiszállt a versenyből). A Jumbo-Vismának, és általánosságban az egész mezőnynek nem volt ellenszere Pogacarra, márpedig nem sok jel utal arra, hogy a 22 éves, immár kétszeres Tour-bajnok a következő szezonokban bármilyen okból is visszaesne.
Nyilván ki kell találni valamit, és nem meglepő módon jött is a friss nyilatkozat Merijn Zeemantól. A hollandok sportigazgatója a Cyclingnewsnak elmondta, a közeljövő messze legnagyobb kihívása, hogy valahogy fogást találjanak a szlovénon.
Országúti Világbajnokság
Van Aert: „Kicsit kezd sok lenni az ezüstérmekből”
20/09/2021 16:07
Ezt pedig kettőzött erővel fogják megpróbálni: egyrészt Roglic vissza fog térni a Tourra, hogy végre beteljesítse az álmát és megszerezze a sárga trikót, másrészt Vingegaarddal is kapitányként lehet számolni, ráadásul 2022-ben épp a hazájából, Dániából indul a verseny.
"Túl korai lenne még megmondani, hogy mi lesz Jonas jövő évi menetrendje, de az tiszta és világos, hogy nagyon hiszünk benne: ezért hosszabbítottuk meg a szerződését, és ezért adunk neki olyan versenyprogramot, ami megtanítja őt arra, milyen elsőszámú emberként tekerni. Folyamatosan fejlődik, és már most ott tart, hogy bármelyik háromhetesen esélyesként állhat rajthoz.
Hogy valójában mennyire is kattognak azok a bizonyos fogaskerekek, azt jól mutatja, hogy abszolút figyelembe veszik Wout van Aert sokoldalúságát és erősségét, azt a Sepp Kusst, aki Andorrában nyert Tour-szakaszt idén, na meg azt, hogy nemsoká az a Rohan Dennis is csatlakozhat a sorhoz, aki a mezőny egyik legjobb segítője – így teljesen jól tudja „pótolni” a távozó George Bennettet.
https://i.eurosport.com/2021/06/29/3163739.jpg
Októberig nyilván nem tudni, pontosan milyen is lesz a jövő évi Tour útvonala, de már most elgondolkoztak, hogyan osszák fel csapaton belül a háromheteseket. Zeeman szerint a friss időfutam-olimpiai bajnok Roglicnak egyértelműek a céljai.
"Primoz a csapatunk vezére. Láthattuk az olimpián is, hogy mire képes, és 100 százalékig biztos vagyok benne, hogy az ő ambíciója a sárga trikó. Nem kétséges, hogy ezért akar és ezért fog majd küzdeni.
"A szezon után mindent értékelünk, és a versenyzőkkel közösen állítjuk össze a 2022-es programot. Egyértelmű, hogy Jonas lesz a közeljövő egyik kapitánya nálunk, és mindannyian tudjuk azt is, hogy a Tour Dániából indul majd, tehát az is egyértelmű, hogy ott szeretne lenni a rajtnál."
Egy biztos: meg kell találnunk a módját valahogy, hogy legyőzzük Pogacart, és ez a következő évek legnagyobb kihívása.
Forrás: cyclingnews.com

Aki szeretne az olimpia alatt is a cikkeinkről és a híreinkről első kézből tájékozódni, itt tud feliratkozni a hírlevelünkre!
European Championships
Akit nem lehetett lerázni – Sonny Colbrelli hazai pályán lett Európa-bajnok
13/09/2021 16:15
European Championships
Olasz győzelem a kőkemény Eb-n, ahol 150-ből csak 31 versenyző jutott el a célig - összefoglaló
12/09/2021 16:09