Tökéletes utolsó nap, melynek végén még az is belefért, hogy Primoz Roglic egy igazi úriember módjára átadja a szakaszgyőzelmet David Gaudu-nek. Végre egy problémamentes, ésn az ő szempontjából nézve tökéletes zárószakasz, aminek a sárga mellett további 2 trikó lett az eredménye.
Mind szellemileg, mind testileg, ez volt az egyik legmegterhelőbb szakasz a karrierem során.
Így értékelte a baszk kör zárónapját Tadej Pogacar, aki Roglic és Vingegaard mögött a harmadik helyen zárt összetettben.
Tour de France
Csak van Aert miatt érdekelné van der Poelt a zöld trikó?
9 ÓRÁJA
Az UAE Emirates az utolsó nap veszítette el a sárga trikót, és nem azért, mert McNulty nem bírta volna a hegyeket. Ugyanis jó távol a céltól (bő hatvan kilométerrel a befutó előtt), egyszerűen „benéztek” egy lejtmenetet.
„Az astanás srácok húzták meg a lefelét, nem is Roglic. Mi az egészet egy kicsit hátrébbról figyeltük, nem voltunk nagyon messze az elejétől. Aztán gyorsan jött 2-3 kanyar, ami olyan szinten szétkapta a sort, hogy onnantól kezdve lehetetlen volt visszaérni. Egyedül maradtam, és 40 kilométeren át üldöztem a dobogót, hogy legalább az meglegyen” – mondta Pogacar.
Roglic közben elől gond nélkül haladt az fdj-s Gaudu-vel, akinek jól láthatóan át is adta a befutót.
„Primoz odaszólt nekem, hogy nem érdekli a szakasz, szóval emiatt ne izguljak. Egy feladatom volt, ki kellett szórni Carthy-t. Döbbenetes volt ez a nap, kevés ilyen szakaszon tekertem eddig” – mondta Gaudu, aki az 5. helyen zárta az összetettet, és az FDJ három idei győzelméből kettő az ő nevéhez fűződik.
A szlovén versenyző pedig a Nizza után végre lehozott egy tökéletes zárónapot, végig nagyon meggyőzően tekert, és még az is belefért számára, hogy 1 napra leadja a trikót. Ráadásul egészen fiatal sorral hoztak el Baszkföldről három mezt, ami külön növeli a Jumbo teljesítményének értékét.
Primoz Roglic pedig tovább folytatja a durva sorozatát: a 2017-es baszk kör óta mindegyik többnaposáról elvitt legalább egy szakaszt, vagy megnyerte az összetettet.

Roglic, Vingegaard és Pogacar

Fotó: Getty Images

Forrás: velonews
Kerékpár
„Cadel Evansék manapság a top20-ban sem végeznének egy Touron”
TEGNAP 16:51
Kerékpár
Lécekről az országútra – A sípályákról érkeznek a jövő kerékpáros bajnokai?
26/11/2021 19:00