Nem van der Poel, nem van Aert, és nem is a világbajnok Julian Alapahilippe, hanem Jasper Stuyven nyerte a Milánó-Sanremót! De nem is akárhogy, hanem egy extra helyen és időben, a Poggio alján bemutatott támadás után.

Annyira mindenki a két legnagyobb esélyesre koncentrált a rajt előtt, hogy az már-már gyanús volt. Nyilván nem véletlenül várt mindenki van der Poel-van Aert párharcot a Sanremó végén, hisz mindketten elképesztő formában éreztek a rajtra.
Jasper Struyven azonban kifogott rajtuk, egy okos, a Poggio alján bemutatott korai támadással. Bár nem sokkal a cél előtt volt egy pont (a hatránézés), amikor úgy tűnt, hogy a Trek versenyzőjét elkapja a mezőny, de Stuyvennek maradt némi előnye.
Giro d'Italia
Valter Attila: “Boldog vagyok, hogy mindez megtörtént velem”
8 ÓRA
Mögötte a mezőnyhajrát, a Poggiót végig elől teljesítő Ewan nyerte (akárcsak Nibali szólója után, megint második lett...), a címvédő Wout van Aert bejött harmadiknak, mögötte pedig talán sokakat meglepve, bizony Sagan érkezett. Aki sorozatban (!) harmadszor zárt a negyedik helyen a Sanremón.
Mathiue van der Poel is ott volt a csoport elején, de ő jól láthatóan már csak gurult az utolsó métereken, így lett ötödik. Stuyven viszont megnyerte pályafutása eddigi legkomolyabb egynaposát, pedig korábban is voltak nagy győzelmei, például az Omloopon és a Kuurnén.
Giro d'Italia
Valter Ati ötödik, Bernal az új rózsaszín trikós - Ez történt a Giro 9. szakaszán
TEGNAP 15:45
Giro d'Italia
Bernal hatalmasat ment, átvette a rózsaszín trikót Valter Attilától
TEGNAP 15:09