Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Evenepoel és a Lombardia – „Senkinek nem kell bizonyítanom”

Bodnár Gergő

Publikálva 07/10/2021 - 11:00 GMT+2

Remco Evenepoel a tavalyi súlyos bukása után vissztér a Lombardiára, bár az a bizonyos lejtmenet nem lesz ott a programban.

Remco Evenepoel

Fotó: AFP

Ahhoz képest, hogy mekkorát esett, és milyen nagy volt az ijedtség elsőre, egy törött medencecsonttal egész szépen megúszta. Persze, azon az augusztusi napon számára véget ért a 2020-as szezon, de elnézve a bukás helyszínét és körülményeit, tényleg járhatott volna rosszabbul.

Remco Evenepoel vaárnap visszatér a Lombardiára, bár az a bizonyos sormanói lejtmenet most nem lesz ott a programban.
Hétfőn megnyerted a Coppa Bernocchit, de egy nappal előtte volt időd a Roubaix-ra?
Volt, néztem, és örültem, hogy otthon vagyok a szobában, egy forró csokival meg némi sütivel a kezemben. Óriási tisztelet mindenkinek aki lenyomta, durva körülmények voltak. Nem mondom, hogy megjött hozzá a kedvemJ Én korábban csak egyszer indultam a Roubaix-n, még junior koromban. Volt kormánytörésem, két defektem, és az egész Carrefour de l’Arbre szektort gyalog tettem meg. Nem hiszem, hogy valaha is visszamegyek odaJ
Mennyire vagy fáradt, így az év utolsó nagy egynaposa előtt?
"Jelenleg elég fáradtnak érzem magam. A hétfői Coppa Bernocchi és a rossz időjárási körülmények sokat kivettek belőlem. De szerencsére nem csak én leszek a csapatban, erős sorral indulunk.
A Bernocchin azért csak volt egy harmincas szólód.
Nem azért indultam el korán, mert önbizalomra lett volna szükségem, igazság szerint már az Emilián is jó érzéseim voltak. Csak ott a befutó jobban feküdt Almeidának, és inkább érte dolgoztam. Egyébként a Lombardiára visszatérve, rajtam kívül még két srácnak is lehet reális esélye a győzelemre, de szerintem ott a pillanatnyi forma fog dönteni. A verseny végefelé már érezni fogjuk, hogy ki milyen lábakkal rendelkezik, és ha valaki nem érzi magában az erőt, remélem őszinte lesz a másikkal. Ha nekem nem fog menni, gond nélkül dolgozni fogok Alaphilippért vagy Almeidáért.
picture

Remco Evenepoel a bukása után a 2020-as Lombárdián

Fotó: AFP

Változott a pálya a tavalyi évhez képest. Ez számít neked valamit?
Ha arra gondolsz, hogy most nem lesz sormanoi lejtmenet, akkor azt tudom mondani: nekem semmi gondom nem lett volna azzal, ha ott újra le kellene jönnöm. De direkt nem fogok rajta edzeni, mert itt vagyok a közelben.
Ilyenkor a Lombardia kapcsán előjönnek az emlékek? Van benned valamiféle bosszúvágy esetleg?
Dehogyis. Ha így állnék rajthoz, akkor semmi esélyem nem lenne egy jó eredményre. Nem hiszem, hogy azért mert tavaly itt elestem, most bárkinek bizonyítanom kellene, vagy feltétlenül nekem kellene győznöm. Örülök neki, hogy itt vagyok, de látom milyen a mezőny, szóval nem csak rám kell majd figyelni.
(HLN.be)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés