A rajt előtt küldött tippje ugyan nem jött be, de most ezt bánja a legkevésbé. Egy bátor, bevállalós, ám az ő szemszögéből nézve teljesen logikus támadással elvitte a Sanremót, így a nagy hármas most üres kézzel mehet haza. Ahogy a belga sajtóban írták:

"Stuyven úgy nyert, hogy előtte mert veszíteni."


Nézzük milyen volt a Trek belga versenyzőjének szombati napja, és a korai akció mellett mi kellett a sikerhez.
Szombat reggel, 7.30 - tippeljünk
Kerékpár
Vermeersch az első hivatalos gravel-világbajnok, Oss ezüstérmes
12 ÓRÁJA
Bő két órával a rajt előtt Stuyven a következő üzenetet küldi szét a Trek WhatsApp csoportjában: "A mai végeredmény: 1. MVDP, 2. VVA, 3. Matthews." Érdemes rá figyelni, az Omloopon telibe találta Ballerinit, és Vanmarcke dobogóját is megtippelte. "Magamat soha nem írom, a mostani tippem pedig szerintem reális volt. Azok után, amit ők ketten csináltak a Tirrenón."
10.00 - a rajt
"Legendásan lassan veszem fel a ritmust, minden év elején gyengén kezdek. Az Omloop után nagyon csalódott voltam, a Nizzán viszont napról-napra jöttek a jó érzések. Büszkeséggel töltött el, hogy Nibalival együtt engem jelöltek kapitánynak a Sanremóra. A srácoknak az volt a feladatuk, hogy elvigyenek minket a Poggio aljáig."
200 kilométer a célig - jöhet az unalom
Az első két órában nem semmi volt gond, beszélgetettem olyan srácokkal, akiket régen láttam, és bemelegedtem. De utána már kezdtem elveszíteni a koncentrációmat. Nem esett jól, amikor megláttam a 200 kilométert jelző táblát.  Ryan Mullen és Toms Skuijns figyelt rám menet közben, végig mellettem helyezkedtek.

Ew7mE9mVIAcZwmC.jpg

Fotó: Eurosport

50 kilométer a végéig - párszor félreálltam
Szegény Ryan Mullent egy idő után elkezdtem sajnálni, annyiszor vitt fel a mezőnyre. Állandóan pisilnem kellett, (!) tizenhárom alkalommal álltam félre. Nem tudom mi volt velem, de ha ez kell a sikerhez...
9 kilométer a célig - jöhet a Poggio
Szinte egész nap hátszél fújt, eléggé haladtunk, a Cipressán sem vettünk vissza. Skuijns tökéletes helyre, Ewan kerekékre tett le az utolsó emelkedő előtt. Már csak egy kisebb, kb 30 fős csoport volt elől, én pedig a top 10 környékéről kezdhettem a Poggiót. Amit elég jól ismerek, mert Monacoból szoktam ide járni edzeni. Bár a két ország közti lezárások miatt mostanság kevesebbet jöttem erre. Az előző héten Ewannal és Naesennel néztük meg a Poggiót, kicsit felfrissítettük a memóriánkat.
5.5 kilométer a célig - mindenki a nagy robbanást várja
Mindenki robbanásra számít a Poggion, de a csoport meglehetősen nagy maradt, mintegy húsz versenyzővel. Amikor felérünk, megfogadom magamban, hogy valahol próbálkozni fogok. Ha velük együtt jövök meg, tuti nem nyerek, Ewanék egyszerűen gyorsabbak nálam. Nyomok egy all-int, hátha bejön. Tízből olyan nyolc-kilenc alkalommal biztosan elkapnak, de mindenki segítő nélkül van, és aki felugrik rám, jó eséllyel nem nyerni meg a sprintet.
3 kilométer a célig - a támadás
Már majdnem leérünk, amikor érzek egy kis hezitálást a srácokon. Meglátok magam előtt egy rést, elindulok. Hamar 50 méter előnyöm lesz. Pidcock próbálna reagálni, de nem tud felugrani rám. Életem legfájdalmasabb 3 kilométere jön, de párszor már nyertem így versenyt. Miért ne sikerülhetne a Sanremón?
1.5 kilométer a célig - görcsök
Fájnak a lábaim, görcsölök, egy pillanatra meg is bánom a támadásomat. Próbálok valahogy pozíciót váltani a kerékpáron, hátha kényelmesebb lesz. Közben Kragh felér rám és beáll vezetni. Ez jól jön. Kicsit kihagyok, fújok egyet, de már közel a cél. Viszont még mindig vezetünk.
180 méter a célig - a sprint
Érzem, hogy Kragh nem fog tudni megindulni, hátulról meg jönnek. Mennem kell. Hosszút nyitok, de a megindulásomban van erő. A célban viszont már teljesen elfogytam, de mindegy is. Akár 1 perccel, akár 1 másodperccel érsz haza, az attól még győzelem.

000_96E7XM.jpg

Fotó: Eurosport

A cél - megvan az első nagy klasszikusom
Sokan kérdezik, hogy nem sikerült még nekem valami nagyot alkotnom a klasszikusokon. A válasz egyszerű: én ilyen típus vagyok, lassan érek be, évről-évre fejlődők. Most úgy tűnik, megint sikerült előrelépnem egy keveset. Nekem a következő piros betűs nap a naptárban a leuveni vb lesz, a házunktól 500 méterre tették a befutót. Nyilván előbb keretbe kell kerülnöm, de talán ez a mai nap valamennyit segít ebben.
Het Niuewsblad
Tour de France
„Thomas példája segít, hogy higgyek magamban” – Froome úgy érzi, lehet még egy nagy dobása
12 ÓRÁJA
Kerékpár
Ismersz olyan színházat, ahol a színészek fizetnek a fellépésért? – Megugrottak a csapatok költségei
TEGNAP - 17:57