Tony Martin és Michael Rogers. A világbajnokságok történetében csak ők ketten tudtak sorozatban három aranyat nyerni az időfutamban. A tripla még Fabian Cancellarának sem sikerült.
A német versenyző 2011 és 2013 között, Rogers 2003-ban, 2004-ben illetve 2005-ben lett sorozatban háromszor világbajnok. Magyar idő szerint vasárnap reggel, hozzájuk csatlakozhat Filippo Ganna. Aki pénteken azt is bejelentette, hogy jövő hónapban, mégis megpróbálkozik az egy órás világcsúcs megdöntésével.
A rekord egészen friss, Dan Bingham augusztus 15-én ment 55.548-at, ezt kellene felülmúlnia Gannának.
Giro d'Italia
Most már biztos: Evenepoel ott lesz a 2023-as Girón!
01/12/2022 - 18:56
Jártál már Ausztráliában?
Még soha. De az út során végig ott volt velem a kispárnám, szóval nem volt baj. Tudtam aludni.
Egy szerencsét hozó kispárna?
Nem, arra van más. Guarnierivel az eb-n kitaláltuk, hogy veszünk egymásnak valamilyen vicces plüsst, és ott csirkével kezdtünk. Mikor átszálltam Dubaiban, gondoltam szerzek egy kengurut, de nem volt, így végül puputevét vettem. Ami nem mellesleg simán összekeverhető egy kenguruval.
Hol készültél a vb-re?
Magaslaton, Macugnagában. Sobrero és Consonni volt fent velem. De nem átlagos edzéseim voltak, egy picit a robbanékonyságra helyzetem a hangsúlyt. Meglátjuk, ez a más jellegű munka, mennyit ad hozzá a teljesítményemhez.
Jobban belegondolva, nem túl sikeres eddig ez a szezonod. Vagy mégis?
A tavalyi év nagyon erős és intenzív volt, minden szempontból. Volt egy olimpiánk is. De kétségtelenül nem mindenhol mentem jól, sokszor simán csak voltak nálam erősebbek. A Touron nem voltam kellően jó formában, de maradtam végig, és segítettem a srácokat.

Filippo Ganna

Fotó: AFP

Most viszont itt az új feladat, háromszoros időfutam világbajnok lehetnél.
A Touron már kiderült, olyanok is meg tudnak verni, akikkel nem is számolnál, szóval nem lesz könnyű. Lényeg a nyugodtság. 2017-ben a pálya vb-n, egyszer már elizgultam az egyéni üldözéses számot, és el is ment az arany. De abból a napból sokat tanultam. Ennek ellenére, ha lesz nálam erősebb, akkor elfogadom a vereséget. Megtanultam elengedni a dolgokat. Nem félek kikapni, és azzal sincs bajom, ha aztán jönnek a kritikák. Ezen a szinten, ha nincs hibátlan napod, nem lehet nyerni.
Bissegger, Küng, Evenepoel. Ki lehet a fő ellenfél?
Remco minden tiszteletet megérdemel azért, amit összehozott, vele nagyokat meccseltünk az elmúlt években. De hagyjuk a neveket, nem is szoktam foglalkozni az ellenfelekkel. Sokszor szeretjük túlbonyolítani a dolgokat, pedig ez egy őszinte szám: erősebbnek kell lenni a többieknél, és nincs kérdés.
Október 8-án mégiscsak megpróbálod megdönteni az egy órás világcsúcsot. Miért pont most?
Szerintem ez hatalmas kihívás, tudom feszegetni a határaimat, mivel egy óra tömény szenvedésről beszélünk. Ez egy rangos cél, amivel megéri megpróbálkozni. Nagyon büszke lennék rá, ha sikerülne, ez is egy komoly eredménye lehetne a pályafutásomnak. De a rekorddöntési kísérlet még arrébb van, most csak a vb számít.
La Gazzetta dello Sport
Kerékpár
Van Aert: „Soha nem lesz belőlem háromhetes-menő”
29/11/2022 - 20:22
Kerékpár
Pogačar: „Nagyon jó lenne újra Bernal ellen versenyezni”
25/11/2022 - 17:30