Huszonnyolc győzelem nem kevés. Az előző szezonban megszerzett 307 World Tour pont, annál inkább. Greipel és Roelandts nélkül nagy gondban lett volna a Lotto, ez a két versenyző szerezte meg ugyanis a csapat pontjainak közel (!) 80%-t. Három napja a belga együttes Mallorcán edzőtáborozik, az eddigi tapasztalatokról Bart Leysen sportigazgató nyilatkozott.

1237_resized_detail_640_0_1_1_1.jpg

Fotó: Eurosport

„A decemberi táborhoz képest a legnagyobb változás, hogy most teljesen más intenzitású és hosszúságú munkát végeznek a versenyzőink. Főleg Dehaes és Van der Sande, ők hamarosan kezdenek a Tour de San Luison. A többiekkel nem soká visszatérünk ide, még egy hét erejéig. Fokozatosan terheljük a versenyzőket, de nagyon figyelünk a megfelelő mennyiségű pihenőre is. Múlt vasárnap például csak 1.5 órát tekertünk. Átlagosan 5 órát töltenek kerékpáron a srácok"- mondja Bart Leysen, a Lotto sportigazgatója.
Kerékpár
Valter Ati továbbra is ötödik, Bernal maradt rózsaszínben - ez történt a Giro 10. szakaszán
5 ÓRA

bgbgbg.jpg

Fotó: Eurosport

A Lotto 2013-as győzelmei
Mallorcán kiváló az idő. Ez a 15-18 fok, abszolút alkalmas a minőségi munkához. Egy pihenőnapunk van a héten, ezt követően növeljük a tempót. Monfort és Gallopin az 5 órás edzések végén, mindig időfutam kerékpárral gyakorol. Ők a három hetes versenyzőink, szükségük van ezekre a tesztekre".
Az előző évhez hasonlóan, idén is Andre Greipelen múlik a Lotto eredményessége. A 31 éves sprinter a legutóbbi szezont (német bajnokként) 14 győzelemmel, köztük egy emlékezetes Tour szakaszsikerrel zárta. 2014-ben az a Tour Down Under lesz Greipel első versenye, ahol tavaly 3 győzelmet szerzett.
Győzelmek, és a Lotto legeredményesebb versenyzői az elmúlt 3 idényben:2013- 28 (Andre Greipel, 14 győzelem)2012- 27 (Andre Greipel, 19 győzelem)  2011- 29 (Philippe Gilbert, 18 győzelem)
Giro d'Italia
A Bora megcsinálta a versenyt, Sagan nyerte a Giro 10. szakaszát
7 ÓRA
Giro d'Italia
A Bora megcsinálta a versenyt, Sagan nyerte a Giro 10. szakaszát
7 ÓRA