Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Tekerés Van Vleutennel, furcsa kilátás a hegyekről és a protekciós olasz masszőr – Fetter Erik a Teidéről

Bodnár Gergő

Frissítve 11/04/2023 - 13:15 GMT+2

Várhatóan a Giro előtti utolsó többnaposán teker Fetter Erik, aki bő két hetet töltött a Teidén. Nem kis bravúr ez ebben az időszakban, de az Eolo-Kometa azért nem véletlenül jutott hozzá az értékes szállodai szobákhoz. Erik mellett a ma rajtoló Szicíliai körön Lepold Zoltán (Sofer Savini Due OMZ) és Kusztor Péter (Novo Nordisk) is ott lesz.

Roglic újabb győzelme kék trikót ért, Fetter Erik szökésben töltötte a napot - összefoglaló

Három magyar versenyző is ott lesz a mezőnyben a ma rajtoló Szicíliai körön, Lepold Zoltán (Sofer Savini Due OMZ) és Kusztor Péter (Novo Nordisk) mellett, a Giróra készülő Fetter Erikért szurkolhatunk négy szakaszon keresztül.
Erik bő két hetet töltött el a Teidén, ami nem kis bravúr ebben az időszakban, hisz az Ineos Giróra készülő keretének már nem jutott hely a Hotel Paradorban. De elég egy rutinos, mindenkit ismerő olasz masszőr, és máris menni fog a szobafoglalás.
Az Eolo-Kometa versenyzőjét legutóbb a Tirrenón láthattuk, ma pedig az idei hetedik versenyének (és negyedik többnaposának) vág neki. Ami a tervek szerint az utolsó lesz, a május 6-án rajtoló olasz kör előtt.
Mennyi időt töltöttél a Teidén?
Tizenhét napot. Majdnem minden edzésen összejött 3500 méter szint, sokszor 4000 is, bár mondjuk ott nem nagyon lehet síkon menni. Az edzőtábor végére 1600 kilométert mentünk, 45000 méternyi szintkülönbséggel. Ez nagyjából hatvan óra tekerést jelent, három pihenőnappal.
Kivel voltál fent?
Két stábtag volt velünk, egy masszőr és négy versenyző, bár nem egyszerre. Március 20-án mentünk Albanésével és két nap múlva jött Fortunato meg Bais, de ők két nappal tovább maradtak, mert mennek az Alpsra. Mi meg Albával jöttünk ide Szicíliába.
Azért ez szerencse, hogy ilyenkor fent tudtok lenni a Teidén.
De, tényleg elég nagy szó. Konkrétan az Ineos Giro-keretének nem volt helye a Hotel Paradorban, úgyhogy menniük kellett Sierra Nevadára. Az Eolo-Kometa meg elfoglalta a legjobb szobákat.
Azért voltak még csapatok rajtatok kívül, szóval valami extra élmény esetleg? Mert valószínűleg sokak látták pár hete a Van Vleutennel közös tekerés fotóit.
A Katalán kör után jöttek fel elég sokan különböző csapatokból, de kezdetben három Movistaros lány is ott volt a szállodában. Van Vleutennel nyomtunk egy napot, nagyjából öt órát, de azt vettem észre, hogy ő szinte csak fiúkkal szokott edzeni. Még tavalyról, egy livignói edzőtáborból ismerte Fortunatót, szóval vele beszélt, és becsatlakozott hozzánk. Mi meg nyilván mondtuk neki, hogy természetesen jöhet, nekünk a megtiszteltetés.
Az edzőtábor vége felé a Quick-Step is megérkezett Evenepoellal, de vele nem mentem, csak többször összefutottunk a szálláson. Egyszer együtt kondiztam a csapattársaival, de Remco akkor nem jött. Ennél extrább nagyon nem történt. Bár de, az edzőtábor elején itt volt a Calima.
Hogy ki?
Calima. Ez egy Afrika felől érkező légáramlat, ami eléggé befolyásolni tudja a látási viszonyokat. Amikor elmentem megmászni egy szép és magas emelkedőt, feltűnő volt, hogy lenézek és nem látszik a tenger, minden szürke és nem is extra a kilátás. Mintha homályosan láttam volna.
De ezt már tavaly is tapasztaltam, szóval először arra gondoltam, hogy itt biztos ez a normális és hiába Kanári-szigetek, fentről nem extra a panoráma. De pár nap után megszűnt a Calima és megváltozott minden. Szóval így már kilátás is nagyon rendben volt.
picture

Fetter Erik

Fotó: From Official Website

Mit lehet csinálni a Teidén egy pihenőnapon? Hisz a hotelen kívül semmi nincs ott fent.
Az egyik olasz masszőrünk bő 15, de lehet, hogy 20 éve jár ide, mindenkit ismer, neki vannak kapcsolatai, szóval miatta tudtunk szóbát szerezni. Ő nagyon jóban van az egyik pincérrel, aki rendszeresen meghívja magához a versenyzőket egy jó kis grillezésre. Nála versenyt is néztünk, mert ez pont aznap történt, amikor Van Aert átadta a győzelmet Laporte-nak. Aztán volt egy tengerpartos, éttermes napunk, meg egy sima, amikor fent maradtunk és picit elmentünk tekerni a környéken.
A fárasztó napok végén mit csináltál? Vagy ilyenkor már semmire nincs időd meg erőd?
Leginkább olvastam. Kétnaponta volt masszázs, aztán vacsora, és addigra már tényleg este van. Videókat nézek, kis social média, átfutom a telefonomat, de én nem vagyok túl nagy sorozatos.
Baszk kör Valter úrral, esetleg Roubaix?
Az edzőtábor végére, pontosabban mire hazaértem, eléggé lebetegedtem, volt 2-3 nehezebb, ágyban fekvős napom, szóval akkor tudtam nézni. Szerintem az idén még összesen nem láttam annyi kerékpárt, mint az elmúlt napokban. A Roubaix-t is majdnem végig néztem, mert aznap ráadásul pihenőnapom volt.
A kisebb betegség fényében akkor mi lesz a Szicílián?
Igazából elkezdjük, aztán menet közben majd meglátom, hogy milyen a formám. Sajnálom ezt a kisebb betegséget, mert volt majdnem öt napom kerékpár nélkül, miközben az első szakasz befutója nagyon fekszik nekem. Az a számok alapján konkrétan az én emelkedőm lenne. Szóval meglátjuk. Lehet nagyon jól esik a nyitónap, de az is elképzelhető, hogy nem fog menni. Akkor meg ennek fényében alakul majd a további feladatom.
Ha lenyomod a Szicíliát, utána lesz még versenyed a Giróig?
Papíron nem, de beugróként, ha valaki kiesne a csapatból, az Asturiason még ott lehetek. Oda tartaléknak vagyok beírva.
A Szicíliai körverseny első szakaszát, kedden 13.50-től közvetítjük élőben az Eurosporton!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés