Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Most már biztos: Evenepoel ott lesz a 2023-as Girón!

Bodnár Gergő

Frissítve 01/12/2022 - 19:57 GMT+1

Nem nagy meglepetés, de a világbajnok és Vuelta-győztes Remco Evenepoel jövőre tényleg a Girón indul. A három időfutam miatt teljesen érthető a döntése, vagyis 2023-ban még biztosan nem fog összecsapni Pogačarral a Touron.

Evenepoel zseniális, 26 kilométeres szóló után nyert világbajnoki aranyat

Nagyon senkit nem érhetett meglepetésként a hír, bár januárra ígérte a bejelentést.
Remco Evenepoel ehhez képest már kedden arról beszélt, hogy 2023-ban ott lesz a Girón. Azaz a Tourral jövőre még nem fog megpróbálkozni.
Így teljesült a Quick-Step főnökének vágya, hisz Patrick Lefevere már nem egyszer nyilatkozott arról, hogy ő a fokozatosság híve, és szíve szerint 2023-ban Remcót még nem küldené el a Tour de France-ra.
Amióta viszont mindkét körverseny útvonalát megismerhettük, majdnem biztos volt, hogy Evenepoel a Girót választja. Eredetileg januárra ígért döntést, de a belga versenyző már kedden egy videóüzenettel jelentkezett.
„Ciao a tutti! Azért vagyok itt Olaszországban, hogy egy különleges bejelentést tegyek: 2023-ban indulok a Girón! Már nagyon várom a versenyt, és a szivárványszínű trikó miatt biztosan különleges lesz az egész élmény. Jelenleg Amalfiban vagyok, mögöttem látható a híres templom, eljöttem ide Davide Bramatival egy kis pályabejárásra. Remélem, hogy jövőre találkozunk Olaszországban és szurkoltok nekem meg az egész csapatnak. Nagyon bízom benne, hogy jól fogunk szerepelni a Girón” – mondta Evenepoel, aki idén elképesztő évet futott, hisz pár héten belül Vueltát nyert, világbajnoki címet szerzett és megházasodott.
„Szerintem amikor háromhetest választunk az a legfontosabb, hogy az adott versenyen csak egy célra koncentráljunk. Vagyis amennyiben rámegyünk az összetettre, akkor mindenkinek azért kell dolgoznia. Mert ha elviszel egy sprintert, akkor neki is meg kell adni a segítséget, vagyis minimum két embert”– mondta még októberben.

„Nagy álmom a sárga trikó, viszont ettől még nem kell egyből, vagyis jövőre a Touron indulni. Addig belefér egy kis „kitérő”. Az lenne a legideálisabb, hogy én megyek a Giróra, Jakobsen a Tourra, Merliernek meg ott a Vuelta.”
Hogy a sprinterek milyen versenyeket kapnak, az még kérdéses, de a keddi bejelentés után egyértelmű, hogy Evenepoel célja 2023-ban Giro lesz.
A nagy nevek közül eddig Tadej Pogačar mondta biztosra a Tour-indulását, és Jonas Vingegaard is úgy nyilatkozott, hogy jövőre szeretne címet védeni. Rajtuk kívül Carapaz meg Landa tervezi a Tourt, az idén rózsaszín trikót szerző Jai Hindley pedig hajlik arra, hogy 2023-ban ismét a Girón induljon.
picture

Tadej Pogacar és Jonas Vingegaard

Fotó: Getty Images

Evenepoel pályafutása során másodszor vesz majd részt az olasz körön, elsőként 2021-ben ment Girót, amikor Valter Attila három napig viselte a rózsaszín trikót.
A belga versenyző akkor GT-újoncnak számított, és az emlékezetes lombardiás bukása után pont ezen a háromhetesen tekert először élesben. Bár a 17. szakasz után egy bukás miatt feladta azt a Girót, utólag ő és a csapatvezetés is úgy nyilatkozott, hogy nem volt jó döntés bevállalni az indulást.
Remco Evenepoel egyébként az 1983-as Giuseppe Saronni után az első kerékpáros lehetne, aki aktuális világbajnokként nyeri meg a rózsaszín trikót.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés