Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Roglič: „Ezt a Girót soha nem fogom elfelejteni"

Bodnár Gergő

Frissítve 30/05/2023 - 10:12 GMT+2

Roglič egy drámai időfutamon nyerte meg a Girót, legalább olyan izgalmas szakaszon fordított Thomas ellen, mint amilyen drámai szakaszon 2020-ban elvesztette a Tourt. Vasárnap óta négyszeres Grand Tour-győztes, három Vuelta után már van egy rózsaszín trikója is.

Roglic először nyert Girót, Thomas 37 évesen jött be a második helyre

Egy napig volt rózsaszínben, de pont a legjobbkor. Rómában már csak ünnepelnie kellett, az előtte lévő két szakaszon viszont megnyerte a Girót.

Primož Roglič már tél óta arra készült, hogy a Tre Cime illetve a hegyi időfutam döntheti el a versenyt. Bár feltűnően visszafogott volt, azért végig lőtávolban maradt. Ki tudja, talán a második bukásában megütött csípőjét is sokáig érezte.
Roglič egy drámai időfutamon fordította meg a Girót, legalább olyan izgalmas szakaszon szerezte meg a rózsaszín trikót, mint amilyen drámai szakaszon 2020-ban elvesztette a Tour de France-t. Vasárnap óta négyszeres Grand Tour-győztes, három Vuelta után már van egy rózsaszín trikója is, nem mellesleg, idén még veretlen, hisz mindhárom többnaposán behúzta az öszetettet.
Lehet ilyenkor értékelni vagy okosat mondani?
Nehéz, mert annyi minden jár a fejemben. Talán annyit mondanék, hogy még soha nem jártam Rómában. Pedig valami csodálatos. Főleg ebben a mezben. A nagy győzelmek után mindig kell egy-két nap, ameddig felfogod, hogy mit csináltál valójában. Legalábbis én így vagyok vele.
El tudnád helyezni ezt a Girót az eddigi győzelmeid között?
Nehéz rangsorolni, mert minden versenynek más a jelentőségé, és minden győzelemnek más az értéke. De ez egy olyan Giro volt, amit örökre magammal viszek, és soha nem fogok elfelejteni.
Rengeteg szlovén szurkoló jött el miattad Rómába.
Meg az időfutamra. Ott valami döbbenetes volt a hangulat. Minden egyes méterét élveztem a szakasznak, és ez nekik köszönhető.
Amikor az időfutamon leesett a láncod, és egy néző odarohant segíteni, egyből felismerted?
Persze, bár abban a pillanatban csak a láncra figyeltem, meg arra, hogy minél gyorsabban betoljanak. Mitjával is síugró volt, szerintem 4-5 évig szobatársak voltunk a különböző utánpótlás válogatottakban. Az elmúlt időszakban nem sokat beszéltünk, de tudtam róla, hogy jár a versenyeimre. Azt nyilván soha nem hittem volna, hogy egyszer ő ment meg a Girón.
Tudod már, hogy mi lesz a következő nagy feladatod?
Még nem. Ezt azért otthon is meg kell beszélnem, mert elég rég nem voltam együtt a családommal. Jó lenne most egy ideig kiélvezni ezt a sikert. Ami talán egy jel és üzenet lehet a szurkolók számára. Az én példám is megmutatja, soha nem szabad feladni. Sok rossz történt már velem, de tessék, most itt vagyok és megnyertem a Girót.
picture

Primož Roglič

Fotó: AFP

Mennyit számított a győzelmedben a tapasztalat?
A kerékpársport olyan, mint az élet, minél többet átéltél már bizonyos szituációkat, annál jobban tudod kezelni őket. A mindennapok során is folyamatosan lehet tanulni. Nekem például a 2020-as Tour is sokat segített.
És mi lesz ezen a nyáron a Tourral?
Még nem tudom, most igazából a nyaralás foglalkoztat, nem szeretnék ezen stresszelni. De soha ne mond, hogy soha.
Három többnapos idén, három összetett győzelem. Mintha verhetetlen lennél.
Ezek szerint most kellene leállnom.
Láttuk, hogy a római befutó után hosszasan beszélgettél Thomas-szal.
Nagyon jóban vagyunk, attól, hogy most megelőztem, semmi nem változik köztünk. Én nyertem, ő lett a második, de ettől még este simán megiszunk egy sört.
(Forrás: La Gazzetta dello Sport)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés