Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Roglič: „A nézőktől plusz wattokat kaptam, szinte repítettek előre, varázslatos érzés volt”

Kálmán Laci

Publikálva 27/05/2023 - 19:59 GMT+2

Primož Roglič hatalmasat ment a Giro mindent eldöntő hegyi időfutamán. A háromszoros Vuelta-győztes szlovént egy úthiba miatti láncleesés is hátráltatta, úgy tűnt néhány percig, hogy keresztet vethet a rózsaszín trikóra, azonban annyival erősebb volt a riválisoknál, köztük Geriant Thomasnál, hogy még így is a maga javára tudta fordítani az összetettet.

Óriási dráma a Giro sorsdöntő időfutamán, Roglič láncleeséssel együtt is fordított!

Úgy tűnt, a sors megint elengedi Primož Roglič kezét, de az erő olyan szinten vele volt, hogy még egy technikai probléma sem tudta őt megállítani.
Rendkívül izgalmasra sikerült az összetett győzelemről döntő hegyi időfutam, az összefoglalót itt nézhetitek vissza.
Érkezett a boldog győztes, Primož Roglič, aki ezúttal fordítani tudott egy mindent eldöntő időfutamon, és nem ellene fordítottak. Pedig az égiek azért nem teljesen álltak az ő oldalán.
Csodálatos dolog önmagában a győzelem is, de nagyon megéritett a közönség, amennyire drukkoltak, erre egész életemben emlékezni fogok. Ezekért a pillanatokért élek.
Leesett a lánc… Ez Olaszország, ez bármikor megtörténhet, benne van az utakban, de nyugodt maradtam, és megoldottuk. A közönségtől plusz wattokat kaptam, repítettek előre, varázslatos érzés volt. Még van egy fontos nap, egy technikás szakasz, amit végig kell koncentrálni, de jó lesz, az biztos.”
picture

Primoz Roglic lors du contre-la-montre individuel de la 20e étape du Giro 2023

Fotó: Getty Images

Geraint Thomas rendkívül sportszerűen gratulált a győztesnek, nem keresett kibúvót, és még mosolyogni is tudott.
„Én is érzelmes vagyok most nagyon. Éreztem, hogy a lábaim egy kicsit elgyengülnek. Nem voltam annyira jól ma, de nem akarok kifogásokat keresni. Inkább így kapok ki, mint egy-két másodperccel.
Primožnak technikai problémája is volt, mégis rám vert 40 másodpercet, megérdemli a győzelmet.
De második lettem a Girón, ami azért nem rossz. A következő két hónapban csak lógatom a lábam, nekem ennyi volt a szezon.”
picture

Geraint Thomas

Fotó: Getty Images

Sepp Kuss, Roglič egyik fontos segítője, aki a hatodik helyen zárta az egyenkéntit érthető módon boldogan nyilatkozott a szakasz után.
Nagyon stresszes volt végigélni ezt a szakaszt. Mindenki erről kérdezett minket, kicsit olyan volt, mintha újra átélnénk a három évvel ezelőtti Tourt.
Csodálatos, hogy ennyire erős maradt Primož, és így meg tudta csinálni. Várt a lehetőségre, amikor különbséget alakíthat ki, és most eljött ez a pillanat, nagyon büszke vagyok rá, és boldog vagyok, hogy a csapatában versenyezhetek.”
Az élete első Grand Tourját teljesítő Michel Hessmann az örömtől a szavakat sem nagyon találta.
„Elképesztő érzés, hogy az első nagy körömön egy győztes csapat tagja vagyok. Hihetetlen volt látni Primožt… nem is találom a szavakat, sajnálom. Igazából az volt a terv, hogy ne kerüljünk túl hamar rózsaszínbe, de ez így nagyon szoros lett. Viszont megmutatta, hogy mennyire erősek vagyunk."
picture

Körömrágós finálé és drámai Roglič-fordítás a Giro 20. szakaszán - Összefoglaló

Bár Damiano Caruso, ahogy az várható is volt, nem tudott előrébb lépni az összetettben, azért nem tűnt csalódottnak a negyedik helyével.
„Őszintén szólva reméltem, hogy jó eredményt érek el. Persze nem gondoltam, hogy az enyém lesz a legjobb idő, nem is lett, de örülök, hogy tudtam bizonyítani. Örültem volna, ha Thomas nyer, de Roglič erősebb volt, gratulálok neki is.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés