Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Van der Poel: "Kétszáz kilométernyi szeretetet kaptunk a harmadik magyarországi szakaszon”

Bodnár Gergő

Frissítve 09/05/2022 - 17:59 GMT+2

Tökéletesen alakult Mathieu van der Poel számára a három magyarországi Giro-szakasz, az Alpecin versenyzője úgy utazhatott át Olaszországba, hogy kedden is nála lesz a rózsaszín trikó.

Mathieu van der Poel

Fotó: AFP

Megnyerte a visegrádi befutót, ment egy nagy időfutamot, a sprintben gond nélkül megjött, vagyis Mathieu van der Poel úgy utazik át Olaszországba, hogy nála van a rózsaszín trikó. Tökéletesen kezdett, de ennek ellenére sem veszítette el a realitás érzékét, hiába bánt vele sztárként a magyar közönség. Ő pontosan tudja, hogy az Etna után már nem nála lesz a maglia rosa.
Mathieu van der Poel első Girója eddig tökéletesen alakul. Nála jobban talán csak a magyar srácok élvezték a Nagy Rajtot. A vasárnapi sprintből ugyan kimaradt, de az időfutamon nagyot ment, a visegrádi nyitószakaszt pedig esélyeshez méltóan – igaz, nem épp könnyen – húzta be. Három nap után vezeti az összetettet, vagyis Olaszországban is nála lesz a rózsaszín trikó.

Kétszáz kilométernyi szeretetet kaptunk a harmadik magyarországi szakaszon
– mondta Van der Poel még tegnap este, majd előre jelezte, hogy nem sokáig lesz már nála a rózsaszín trikó.
„Így szerettem volna kezdeni, de kedden az Etnán minden valószínűség szerint el fogom veszíteni a rózsaszín trikót.”
A visegrádi győzelem mellett mindennek az alapja az erős időfutam volt, Van der Poel 11.53 alatt teljesítette a kifejezetten technikás budapesti pályát, ami 46.4-es átlagot jelent. Nem sokkal, mindössze 3 másodperccel kapott ki Simon Yatestől.
Pedig csak 8 nappal a Giro előtt szállították le – még rózsaszín festés nélkül – azt a Canyon időfutam-kerékpárt, melyet a szombati egyenkénti előtt csak két alkalommal használt. Akkor is edzésen.
"A világ legjobb időfutam-menői nem voltak ott a rajtnál, így előzetesen azért tudtam, hogy van esélyem megtartani a rózsaszínt. De jobbat mentem, mint amire számítottam, még akkor is, ha lehettem volna gyorsabb. Tényleg sok volt a kanyar, percenként egy, de ezek egy része elég gyorsnak tűnt, majdnem negyvennel lehetett bevenni őket. Direkt nyugodtan kezdtem, és nem sokat kockáztattam a kanyarokban. A fülhallgatón keresztül viszont nem hallottam semmit, mert a tömeg végig hatalmas zajt csapott.”
picture

Mathieu van der Poel

Fotó: AFP

Vasárnap papíron Mareczkóért dolgozott az Alpecin, Van der Poel láthatóan nem magáért ment. Bár egy picit elhagyták egymást a balatonfüredi hajrában, az olasz sprinter csak bejött az 5. helyre, ami elnézve a mezőnyt nem egy rossz eredmény.
„Örülök, hogy nálam maradt a trikó és rózsaszínben mehetek át Olaszországba. A magyar rajton is szuper érzés volt ebben a mezben tekerni, és az lesz majd kedden is Szicíliában. Nem számítok arra, hogy lassan másznánk az Etnán, vagyis minden valószínűség szerint én kedden elveszítem a rózsaszín trikót.”
Ha így is lesz, ettől még nyugodtan kijelenthető: Mathieu van der Poel bemutatkozása a Girón tényleg a lehető legjobban sikerült.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés