Tegnap végre hivatalossá vált, Valter Attila idén májusban ott lesz a Girón. Nincs ebben a hírben sok meglepetés, hisz az FDJ versenyzője már novemberben, a 2022-es Giro budapesti rajtjának prezentációján, és nálunk, az ESB podcastben is elmondta, hogy ebben a szezonban ismét az olasz körversenyen fog indulni. A francia csapat azt is bejelentette, hogy Attila mellett a nagy nevek közül Arnaud Démare szintén a Girón vesz részt, a Pinot-Gaudu-Küng-Madouas négyes pedig a Tour de France-on indul.
"Egyértelmű, hogy nekem Magyarországon kéne a legjobban menni, viszont az talán még egyértelműbb, hogy a három magyar szakasz nem teljesen nekem való" – nyilatkozta a Tenerifén készülő Valter Attila az MTI-nek.
"Az első szakasz Visegrádon igen csábító, elég sokat edzek arra, de ez nem egy kifejezetten nagy és nehéz hegy. Itt nem arra gondolok, hogy könnyű lesz felmenni az elsőkkel vagy a legelejével, hanem arra, hogy nagyon-nagyon nehéz nekem ezt megnyerni, hiszen valószínűleg még a sprinterek is kibírják, tehát gyakorlatilag egy kismezőnyös sprint várható Visegrádon.”
Kerékpár
Egy csodahotel, ahol a tengerszinten is magaslaton lehetsz
EGY NAPJA
Ati azt is megjegyezte, hogy bár nagyon szeretne jól menni a három magyarországi szakaszon, neki nyilván a hosszú és nagy olasz hegyek, egy fokkal jobban fekszenek.
"Bármennyire is szeretném Magyarországra időzíteni a csúcsformát, nem sok mindent tudnék elérni. Bízom benne, hogy eleget tudok elöl lenni, eleget tudok megfelelő helyeken lenni az itthoni szakaszokon, hogy a magyar szurkolók eleget lássanak. Nagyon örülnék neki, ha itt tudnám megmutatni, mire vagyok képes, de az utána következő olasz hegyi szakaszok jobban fekhetnek nekem" – mondta Attila, aki az idei szezont a valenciai körversenyen kezd, utána jó eséllyel egy francia többnaposon indul, majd – Dina Marcihoz hasonlóan - rajthoz áll a Strade Bianchén. És mivel a Giróra készül, természetesen nem hagyja ki a március 7-én kezdődő Tirreno-Adriaticót sem.
Nagyon sok minőségi kilométerem, nagyon sok fontos versenyem lesz már a Giro előtt. Szerintem egy szuper programot talált ki a csapat azért, hogy a lehető legjobban felkészüljek a Giróra.
Forrás: MTI (részben)
Kerékpár
Pogačar két nagy körön indul, tele lesz sztárral a Giro-mezőnye
20/01/2022 17:08
Kerékpár
Pinot: „Néha a testem dönt helyettem”
18/01/2022 20:08