Valter Attila saját bevallása szerint ugyan tudott volna jobb időt menni, de a második, szombati szakaszt csak élvezni akarta a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen.

"Egészen lenyűgöző volt a közönség. Csúnyán fogalmazva, elvonták a figyelmemet a versenyről, de én hagytam, hogy eltereljék, mert ennek minden pillanatát ki akartam élvezni. Ezt viszem majd magammal Olaszországba is, ott is erőt fog adni" - mondta ragyogó arccal a Groupama-FDJ magyar bringása miután célba ért a 9,2 kilométeres budapesti egyéni időfutamon.
A tavaly három napon át az összetett éllovasának járó rózsaszín trikót viselő kerekes szerint lehet, hogy ennél tudott volna tíz másodperccel jobbat teljesíteni, ugyanakkor ezt többszörösen tudja majd visszahozni annak az energiának köszönhetően, amit most kapott a hazai szurkolóktól.
Giro d'Italia
„Nem játszadozni jöttünk a Giróra” – egy őrült nap története a 14. szakasz főszereplőitől
9 ÓRÁJA
Miután a befutót követően Valter végzett a nyilatkozatokkal, még egyszer hatalmas üdvrivalgást kapott a szurkolóktól, a 23 éves versenyző pedig széles vigyorral az arcán köszönte meg a bíztatást.
A magyarok közül az időfutam országos bajnoka, Fetter Erik szerepelt a legjobban, aki 12:28 perccel 45., a tőle egyetlen másodperccel elmaradó Peák Barnabás 51., míg Valter 12:41 perccel 82. lett.
A 105. Giro d'Italia első három szakaszát rendezik Magyarországon, vasárnap a Kaposvár és Balatonfüred közötti 201 kilométeres táv vár a mezőnyre.
Forrás: MTI
Giro d'Italia
Peák Barna hozta a Girón az eddigi legjobb magyar helyezést, Démare megcsinálta a mesterhármast
20/05/2022 16:05
Giro d'Italia
Újabb olasz győzelem, mindhárom magyar a főmezőnyben - összefoglaló
19/05/2022 16:04