Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Valter Attila: „A befutó után Demare magyarul köszönte meg nekem, hogy dolgoztam érte”

Bodnár Gergő

Frissítve 12/05/2022 - 11:14 GMT+2

Összejött a sprint Messinában, Arnaud Demare először nyert ebben a szezonban. Valter Attila vastagon benne volt abban, hogy meglegyen ez a győzelem, ami persze az FDJ-nél uralkodó hangulatnak is nagyon jót tett.

Valter Attila

Fotó: Eurosport

„Én is szeretnék majd magamért menni, és küzdeni egy szakaszgyőzelemért, de ennek a napnak így kellett alakulnia, és tényleg a maximumot kihoztuk belőle. Most egyáltalán nem fontos, hogy én hányadik helyen, vagy milyen hátránnyal jöttem meg. Csak egy dolog számít, hogy a csapatunk nyert.”
Nyert, és ebben Valter Attila is benne volt. Nem kicsit. Arnaud Demare nem véletlenül köszönte meg a munkáját, egy szép magyaros köszönömmel.
Ati mesélt nekünk a nem túl könnyű szerdai szakaszáról, a csapatnál uralkodó hangulatról, és arról, milyen szemüvegen keresztül vizsgáljuk az eddigi Giróját. Ahol – és ezt ismét hangsúlyozzuk ki – nem az összetettért megy.
Így annak sincs semmi jelentősége, hogy tegnap 2 percet kapott. Hisz az FDJ, szakaszt tudott nyerni a Girón.
„Nem sokszor voltam még olyan csapat tagja, amely megszerez egy ekkora győzelmet” – mesélte az Eurosportnak Valter Attila, akinek a munkáját Arnaud Demare egy „köszönömmel” kommentálta a befutó után.
„Nagyon jó érzés egy ilyen csapat tagja lenni, és mindent megtenni ezekért a srácokért. Már a rajttól kezdve az volt a terv, hogy a hegyen végig Arnaud-val maradok, így egyből láttam, amikor megúszott. Épp ezért, nem is akartam elől lenni. Arra azért készültünk, hogy ő a sprinterek többségénél erősebb lesz és jobban bírja a hegyet, azaz később fog leszakadni. Onnantól kezdve viszont bedurvult a nap, én kicsit bele is rogytam, nagyon komolyan nyomtuk, még a lefelében is kockáztatni kellett, hogy felérjünk a mezőnyre.”
A Cavendish-Ewan duóval ellentétben, Demare-t végül sikerült „megmenteni” és felhozni a nbagy sorra, Ati munkájának is köszönhetően. De ekkor még messze nem ért véget a nap.
„Azért, hogy minél többet pihenhessenek a felvezető emberek, nekem kellett többet dolgozni. Amikor leértünk a síkra, és majdnem elkaptuk a sort, akkor én próbáltam hátrébb gurulni, mert nagyon kivoltam. De akkor jött az üzenet rádión, hogy forogjak be. Na, az nem esett túl jól. De gyorsan szusszantam egyet, és mentem előre dolgozni. Ez volt a feladatom, de örömmel csináltam, mert nem mindig csak magadért kell menned. Nekünk nem számít az összetett, itt Arnaud-nak kellett felépíteni a sprintet, és ez sikerült. Ennek pedig elképesztően örülök, mert a győzelemből én is kivettem a részem. A befutó után átöleltük egymást, és azt mondta nekem magyarul, hogy: „köszönöm Atii!” Hát ezért megéri csinálni.”
Nem csak a csapatnál uralkodó hangulatnak, hanem Attilának is kellett ez a szerdai sikerélmény, hisz ebből lehet erőt meríteni, és a Giro még tényleg nagyon hosszú.
Valter Attila: „A befutó után Demare magyarul köszönte meg nekem, hogy dolgoztam érte”
„Örülök, hogy kivettem a részem a munkából, azon meg nem múlt semmi, hogy 2 perc hátránnyal jöttem meg. Nem az összetettre megyek, így teljesen mindegy, hol jövök meg. Az egyébként is, elég hülyén nézne ki, ha azt mondod a csapatnak, hogy megrogytál, miközben megjössz az elejében. Úgy, hogy közben van 10 perc hátrányod összetettben. A csapatvezetés teljesen elégedett velem, és ez a legfontosabb.”
Az FDJ tehát elérte a célját, megvan a szakaszgyőzelem, Demare tavaly október óta először nyert, és ebben a sikerben a magyar csapattársa is benne volt.

„Természetesen szeretnék majd magamért menni, és küzdeni egy szakaszgyőzelemért, de ennek a napnak így kellett alakulnia, és tényleg a maximumot kihoztuk belőle. Nem fontos, én hányadik helyen, vagy milyen hátránnyal jöttem meg, egy dolog számít: az, hogy a csapatunk nyert.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés